OW werkt aan herstel bruggen in Wanica, Saramacca en Paramaribo

De afdeling Bruggen en Steigers van het ministerie van Openbare Werken (OW) is onlangs gestart met het herstellen van bruggen in Paramaribo, Wanica en Saramacca. De meeste betonnen bruggen die momenteel hersteld worden, waren aangereden.

Van de houten bruggen worden behalve het opknappen van de leuningen ook verrotte planken vervangen. Nadat de bruggen zijn opgeknapt worden ze voorzien van een gele kleur. Het brugdek wordt ook schoongemaakt en worden ten slotte de afvoeren, daar waar nodig, ook doorgestoken. 

De afdeling Bruggen en Steigers van OW verricht verscheidene onderhoudswerkzaamheden aan bruggen over heel Suriname. Verschillende oeververbindingen, die in het afgelopen jaar zijn aangepakt, hebben een grondige onderhoudsbeurt ondergaan. Zo zijn onder meer bruggen te Oude Charlesburg, Kolonistenweg, Floralaan over de Tapoeripakreek, Goede Verwachting (zie foto hier boven), Gompertstraat, Nieuw Weergevondenweg (omgeving Spoorsloot Indira Gandhiweg – zie foto top) en de Sarangistraat reeds hersteld. Binnenkort vindt onderhoud plaats aan de Kameelbrug over het Saramaccakanaal, waarbij moerbouten worden vervangen en de brugleuningen aangepakt.

De stalen brug over het Wanicakanaal en de brug aan de Nieuw Weergevondenweg over het Magentakanaal staan ook op de lijst voor een onderhoudsbeurt. Tijdens de werkzaamheden aan de brug van de Nieuw Weergevondenweg zal deze verbinding eenzijdig worden afgesloten, omdat er beschoeiingen zullen worden gemaakt.. 

Firazia Ataoellah, hoofd Bruggen en Steigers, geeft aan dat er ook werkzaamheden zijn die in eigen beheer worden uitgevoerd. Ongeveer 200 bruggen landelijk vallen onder het ministerie, waarvan ongeveer 50 houten oeververbindingen.

Er wordt al geruime tijd uitgekeken naar economische methodes om de houten bruggen te verduurzamen met betonnen platen. De Parabrug en de brug over het Tout Lui Fautkanaal zijn onlangs hersteld in eigen beheer. De brug over de Ajoemarakreek en de constructies te Laarwijk zullen dit jaar ook een herstel ondergaan.

Verder zal de steiger, bekend als de Baka Sroisi grondig aangepakt worden.

Aan de samenleving wordt gevraagd medewerking te verlenen tijdens de werkuitvoeringen aan diverse bruggen. Ook wordt de totale Surinaamse gemeenschap gevraagd zuinig om te gaan met de brugconstructies. Deze verbindingen binnen de infrastructuur dwars door heel Suriname zorgen voor enorme economische ontwikkeling, derhalve dient elke burger van ons land hier nuttig mee om te gaan.

error: Kopiรซren mag niet!