Surinaamse met vals Guyanees paspoort betrapt na aanvraag Amerikaans visum

Guyanese media melden, dat een 30-jarige Surinaamse vrouw is veroordeeld voor het opgeven van een valse naam om een ​​Guyanees paspoort te verkrijgen in 2012. Ze werd vorig jaar pas opgepakt, nadat ze bij de Amerikaanse ambassade in Georgetown een Amerikaans visum had aangevraagd op naam van haar echte Surinaams paspoort.

Veroordeling 

Priya Sewraj uit Georgetown, Guyana, verscheen voor de magistraat en gaf toe dat zij op 13 juli 2012 bij het Guyanese Centraal Immigratie- en Paspoort-kantoor, met het oog op het verkrijgen van een nieuw paspoort, een valse verklaring had afgelegd door te tekenen op een schriftelijke verklaring, dat zij Bibi Shazia Khan was en dat ze nooit een Guyanees paspoort had gehad, omdat ze wist dat dit vals was.

De rechter legde Sewraj een boete op van 40.000 Guyanese dollar met een standaardstraf van 12 maanden. Volgens berichten is Sewraj van geboorte Surinaamse en houdster van een Surinaams paspoort.

Schuldig

Op 12 juli 2012 ging de beklaagde naar het Centraal Bureau voor Immigratie en Paspoorten en diende een aanvraag in voor een Guyanees paspoort, waarbij zij een geboorteakte op naam van Bib Shazia Khan overlegde. In het paspoortaanvraagformulier tekende ze met die naam, wetende dat het vals was. Ze verkreeg vervolgens een Guyanees paspoort op naam van Khan.

Op 29 juni 2021 heeft zij met haar Surinaams paspoort een Amerikaans visum aangevraagd en tijdens de verwerking van de visumaanvraag zijn de vingerafdrukken van de vrouw gescand door het elektronisch visumsysteem. Het systeem retourneerde een positieve vingerafdruk voor ene Bibi Shazia Khan, geboortedatum 5 augustus 1987, met Guyanees paspoortnummer R0311285.  Naar aanleiding hiervan werd een onderzoek ingesteld, de verdachte aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld.  In een verklaring gaf ze de feiten toe.

error: Kopiëren mag niet!