KPS: Resultaten Operatie Veilig Suriname van januari

Leden van Operatie “Veilig Suriname ” hebben in januari landelijk, corrigerend, verbaliserend en verkeersregelend opgetreden met de onderstaande resultaten.

Er zijn in totaal 31 aanhoudingen verricht, in het kader van de eerder geïdentificeerde focuspunten, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdagavond 8 februari. Naar aanleiding van die aanhoudingen zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek enkele verdachten in verzekering gesteld terzake inbraken, berovingen en delicten in de directe levensfeer.
Overigen zijn heengezonden na te zijn voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie. Verder zijn verschillende goederen in beslag genomen waaronder diverse soorten drugs en geldbedragen in Srd’s en Euro’s en telefoons.

Verkeer

23 gecoördineerde landelijke- en 661 mini roadblocks verspreid over de verschillende districten. Daarbij zijn overtreders beboet voor in totaal 1.654 overtredingen, onder andere voor:

 • Niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs of
  buiten vastgestelde categorie rijbewijs besturen van een voertuig
 • Niet verzekerde voertuigen
 • Het voertuig niet ter herkeuring aangeboden
 • Handmatig bellen tijdens het rijden
  (of met de telefoon in de hand)
 • Rijden zonder een autogordel om
 • Getinte ruiten
 • Rijden met één koplamp
 • Rijden over het rijwielpad
 • Rijden op zodanige wijze (voor het terugdringen van het aantal verkeersdoden
  en zwaar lichamelijk letsel).
 • Overige overtredingen.

De meest in het oog springende overtredingen bij de controles zijn:
Rijden zonder rijbewijs 14.8 %
Niet ter herkeuring aangeboden 46.1%
Niet verzekerd voertuig 14.1%
Rijden zonder veiligheidsgordel om 10.9%.

De leden van “OVS” hebben in totaal SRD 496.761 aan boetes middels een proces-verbaal aan de verschillende overtreders op de weg opgelegd, die zij afzonderlijk binnen een bepaalde tijd moeten voldoen op de aangegeven politielocatie(s).
Een groep personen heeft de boete buiten proces afgehandeld. Daarbij is in totaal SRD 15.730 aan boetegeld geïnd.

Covid=handhaving

De leden van OVS hebben ook opgetreden tegen overtreders op de weg, maar ook tegen ruim 346 Covid / avondklok overtreders die de Covid-regels overtraden. Deze overtreders hebben een bestuurlijke boete opgelegd gekregen respectievelijk van Srd 500 voor het zich op straat bevinden gedurende een tijd gelegen tussen 23.00 en 05.00 uur of Srd 10.000 voor het organiseren en houden van feesten, terwijl dit tijdelijk verboden is en het openhouden van bars en nachtclubs tijdens lockdown, alsook het ten gehore brengen van overluide muziek.

Landelijk zijn in totaal 533 mensen, onder wie ook hangjongeren die zich schuldig maakten aan samenscholing, gecorrigeerd en van de plekken verwijderd.

error: Kopiëren mag niet!