Burger vraagt advies over schadevergoeding kapotte autoband

Volgens een verklaring van een benadeelde burger, kwam S.B. in de avond van 2 februari dronken thuis en begon zijn vrouw te mishandelen. Ook begon S.B. uit te schelden en het een en ander te zeggen. R.G. woont op hetzelfde erf als S.B. en is een broer van de vrouw van S.B. Op gegeven moment vroeg R.G. naar de autosleutel, hij zou de schoonouders erbij halen. 

Toen R.G achteruit reed, werd hij gestopt door S.B. S.B. deed het portier open en begon zijn zwager vuistslagen te geven. De vrouw van R.G. zegt ,dat het gezicht van haar man helemaal onder bloed zat en niet te herkennen was. Er werd een politiezaak van gemaakt.

“De politie is geweest, ze hebben alles gezien en opgeschreven. We zijn naar het politiestation gegaan, daar hebben ze ons verhoord. Eenieder heeft de letsels gezien en zei dat deze man (S.B.) de bak in zou gaan.” Echter vertelt de vrouw van R.G., dat dit niet het geval is. De volgende dag was S.B. al op vrije voeten en dat is nog steeds zo, stelt zij.

De vrouw van R.G. laat weten, dat zij naar het politiestation belt, maar onheus wordt behandeld. “Er worden geen antwoorden gegeven op mijn vragen. Ik heb de RC ook gesproken en die zegt dat ik niet hoeft te vragen, want ik bepaal niet wie moet aanhouden. Dit is geen manier van praten met een burger!” Volgens de vrouw van R.G. dient er een goede communicatie plaats te vinden. “We worden onterecht behandeld, het is helemaal niet rechtvaardig”, zegt zij.

Ook geeft zij verder te kennen, dat de band van haar voertuig een enorme scheur heeft gehad. Dat zou volgens haar komen doordat S.B. aan het stuur had getrokken. “De inrit heeft aan beide weerszijden steentjes, waardoor de band daarop terecht is gekomen. Ik moest weer een nieuwe band kopen.”

Ook zijn drempelkosten betaald. R.G. heeft 7 dagen ziektevrij gehad van de arts, maar wordt door zijn werkgever niet betaald voor de dagen waarop hij thuis is gebleven.

“De agenten geven aan, dat zij mensen niet kunnen verplichten om mij te betalen. Ik wil weten welke stappen ik verder moet nemen om mijn geld te krijgen”, aldus de radeloze burger tot slot.

SK

error: Kopiëren mag niet!