De ene afdeling binnen het KPS maakt kennis met de andere afdeling…..

De afdeling Trafficking in Persons (TIP) heeft vrijdag 4 februari een werkbezoek gebracht aan de afdeling Maritiem van het Korps Politie Suriname. Dat bericht het korps als nieuws. Maar, je kunt je afvragen of het werkelijk nieuws is, wanneer de ene afdeling een werkbezoek brengt aan notabene een andere afdeling binnen het korps.

Het bezoek had als doel de interne samenwerking tussen deze twee diensten, die samen mensensmokkel via de Surinaamse wateren ter hand nemen, te versterken en continueren.

Het werkbezoek werd afgewerkt middels een veldoriëntatie. Met de politieboot werd de kustvlakte aangedaan waar voornamelijk aan visserij wordt gedaan.

Gezellig uitstapje op zee?

Het bericht van het korps doet de vraag rijzen of het niet meer een gezellig uitstapje op zee was, onder het mom van een ‘veldoriëntatie’. Wat was er te zien voor de kust? Ja, vissers, zoals het wakkere KPS zelf aangeeft in haar persbericht.

Maar, het gaat aldus de politie dus om twee afdelingen die sowieso al samenwerken in de strijd tegen mensensmokkel via Surinaamse wateren. Hadden ze verwacht tijdens het uitstapje werkelijk mensensmokkelaars op heterdaad te kunnen betrappen? Was deze veldoriëntatie, was dit werkbezoek, werkelijk van toegevoegde waarde om de onderlinge samenwerking te benadrukken? 

Volgens werkbezoek naar controleposten Burnside en Stolkertsijver?

Gaat de afdeling TIP binnenkort op werkbezoek naar de controlepost te Burnside of Stolkertsijver in het kader van het verstevigen en verdiepen van de samenwerking met collega’s bij die beide controleposten?

De afdeling TIP werd ook nog eens vergezeld door een lid van het Openbaar Ministerie en het hoofd Jeugd- en Zedenzaken, om het uitstapje nog interessanter te doen lijken.

PK/KPS

error: Kopiëren mag niet!