Pfizer vraagt goedkeuring voor het vaccineren van kinderen onder de 5 jaar

Minister Amar Ramadhin: “De deskundigen moeten ons hierin adviseren”

In het buitenland kunnen kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot 11 jaar zich al geruime tijd laten vaccineren. Cuba is als eerste land in september gestart met een vaccinatiecampagne voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Meer dan 95 procent van de twee- tot achttienjarigen is inmiddels volledig gevaccineerd.

Recentelijk is bekend geworden, dat het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer heeft gevraagd om goedkeuring voor het vaccineren van kinderen onder de 5 jaar. Dit om ziekenhuisopnames en sterfgevallen in deze leeftijdsgroep te voorkomen. De Omicron-golf heeft namelijk voor een record aantal ziekenhuisopnames gezorgd. Ook zijn enkele kinderen in deze leeftijdsgroep, helaas komen te overlijden. 

De vaccinatiegraad van kinderen (VS) in de leeftijd van 5 tot 11 jaar was recentelijk slechts 20 procent. Vaccinatie voor kinderen onder de 5 jaar moet in de Verenigde Staten nog goedgekeurd worden. 

In Suriname komen kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar nog niet aan bod om gevaccineerd te worden. Kinderen van 11 tot 17 jaar kunnen zich wel laten vaccineren. De redactie van Dagblad Suriname heeft aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gevraagd of Suriname ook zal meedoen met het vaccineren van kinderen onder de 11 jaar. De minister zegt hierop: “De deskundigen moeten ons hierin adviseren. Wij volgen de ontwikkeling op de voet.” 

In Suriname geven veel ouders te kennen, dat zij hun gezonde jonge kinderen niet zullen laten vaccineren, indien dat mogelijk wordt. De ouders gaan ervan uit, dat het immuunsysteem van een kind beter is dan van een volwassen persoon. Dit blijkt uit eerdere gesprekken die de redactie heeft gevoerd met ouders. Ook is het in Suriname niet echt bekend hoe het staat met het verloop van Covid-19 bij jonge kinderen.

SK

error: Kopiëren mag niet!