Man (37) raakt te water in sluis bij crematieoord Uitkijk en verdrinkt

De politie van Jarikaba werd vrijdagavond telefonisch geïnformeerd, dat de 37-jarige Amietkoemar Kasi te water was geraakt in de sluis ter hoogte van het crematieoord te Uitkijk, aldus bericht het Korps Politie Suriname zaterdag 5 februari.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat enkele vissers nabij de sluis waren om te vissen. Bij die gelegenheid hielp Kasi de vissers om visnetten te zetten. Hij liep op een gegeven moment op een betonnen beschoeiing die aan de sluis is bevestigd. Terwijl hij daarop liep en zich keerde, struikelde hij. Kasi kwam in het water terecht en verdween.

Er werd gelijk een zoektocht op touw gezet door de politie in samenwerking met de brandweer, zonder enig resultaat.

De politie kreeg zaterdag omstreeks 8.25 uur de melding, van de hoofdbewaker van het bacovebedrijf te Jarikaba, dat het lichaam van Kasi is opgevist. De familie die de vroege ochtend ter plaatse was en de zoekactie had voortgezet, identificeerde het lichaam van Kasi.

De politie die ter plaatse was voor onderzoek, schakelde de arts in, die de dood vaststelde. Het lijk vertoont geen teken van misdrijf. Het lichaam van Kasi is in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!