Inzittende auto (24) overlijdt nadat auto bij uitwijkmanoeuvre van de weg raakt

De 24-jarige Yulian Swietimang is als inzittende van een auto donderdag 3 februari omstreeks 00.05 uur op de Mohamed Rashied Pierkhanweg (MRP-weg) na een verkeersongeval overleden.

Agenten van het politiebureau Santodorp gingen na een verkregen melding naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst troffen zij drie mannen liggend op de berm langs de weg aan. Zij constateerde dat Swietimang geen teken van leven meer vertoonde. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast, waarna het lichaam in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) ter obductie in beslag werd genomen.

De 26-jarige bestuurder M.M en de 27-jarige mede-inzittende R.K,. die letsels opliepen, werden in een ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij zijn ter verpleging opgenomen.

Volgens verklaring van M.M. reed hij in de richting van de Mawakaboweg. Ter hoogte van pandnummer 223 van de MRP-weg, probeerde hij een voertuig in te halen. Bij die gelegenheid voerde de bestuurder van dat voertuig zijn snelheid op, waardoor M. niet kon inhalen.

M. zag echter op dat moment uit de tegenovergestelde een auto naderen. Hij remde af en week uit naar links met als gevolg dat hij de controle over de besturing verloor. Hierop schoot zijn auto over de goot langs de weg, botste eerst tegen een cocosnootboom en een galvaanmast van de EBS. Het voertuig kwam ten slotte tot stilstaand in de goot, nadat het tegen de schutting van pandnummer 225 van de MRP-weg in botsing kwam.

M.M is in het bezit van een geldig rijbewijs, maar dat werd in het belang van het onderzoek na overleg met het OM door de politie ingevorderd. Eveneens is het voertuig van de bestuurder door de politie ter herkeuring in beslag genomen. De politie van verkeersunit Regio Midden zijn belast met het verder onderzoek

error: Kopiëren mag niet!