Alleenstaanden moeten 2, 3 banen hebben om te kunnen overleven

“Als alleenstaande ga je veel offers moeten brengen om het te kunnen overleven en dan nog kom je niet uit”, zegt de alleenstaande Rowina. Er zijn enkele alleenstaanden die tijdens een gesprek aan de krant aangeven, dat zij twee tot drie jobs moeten doen om uit te komen of om het hoofd boven water te houden.

Rowina, die ook tot die groep behoort, zegt dat zij op twee verschillende plaatsen moet werken om het beste te kunnen geven aan haar zoon en haar onderdak te kunnen behouden. Zij geeft aan, dat zij ondanks haar banen toch tijd voor haar kind probeert te maken. Bij haar eerste baan is haar salaris SRD 2.000 en bij de tweede SRD 3.500.

“In de ochtend moet ik juist harder werken voor zo weinig, terwijl ik mijn papieren heb. Praten met mijn werkgever erover heeft geen zin. Dus ik ben nu ook genoodzaakt een andere baan te zoeken om mijn eerste baan te vervangen. Ik betaal maandelijks aan huis huurhuur SRD 2.500, met stroom water en internet komt SRD 1.000 erbij. Voeding en privé kosten komen in de meeste gevallen in totaal op bijna SRD 3.000, maar vaak genoeg meer. Ik probeer juist nu te kijken wat nodig is. Daarnaast heb ik ook de uitgave van oppas en vervoer en dan kom ik al op SRD 872. In het weekend werk ik bij mijn tweede werkgever. Met al die uitgaven kom ik helemaal niet uit. Ik moet mijn privé uitgaven verminderen en ook wat voeding betreft prioriteiten stellen. Men denkt dat als je twee jobs hebt, het toch haalbaar is, maar dat is het helemaal niet. Je wordt gedwongen om nog een derde baan te zoeken. Ik kan dat echter niet, anders zie ik mijn kind helemaal niet. Het werkt net een tikkende tijdbom  die op elk moment kan barsten.”

Kelvin, die ook alleenstaande is, geeft aan dat hij meerdere dingen probeert te doen om het te overleven, maar het toch niet lukt. Hij is taxichauffeur, verkoopt fruit vanuit zijn auto, neemt online bestellingen en is monteur, maar ondanks die klusjes haalt hij het niet. “Met alles geef ik nu veel meer uit en met benzine erbij is het nog erger. Ik kijk uit naar een vaste baan, maar ik heb gemerkt dat het ook niet zo makkelijk is. Met deze situatie zijn heel wat dingen onmogelijk geworden of je werkt heel hard voor je het bereikt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!