Nederlandse organisaties doneren fietsen aan ministerie van Openbare Werken

Stichting De Bruggenbouwers is in samenspraak met de Organisatie Hindoe Media (OHM) uit Nederland onlangs gestart met een fietsenproject. In dit kader hebben zij fietsen gedoneerd aan het ministerie van
Openbare Werken (OW) die donderdag werden overhandigd op het hoofdkantoor van OW, zo meldt het ministerie vrijdag 4 februari. Om hoeveel fietsen het gaat wordt niet vermeld.

De fietsen worden ingezet bij de afdeling Bewaking, Milieu- en Bouwpolitie om het veldwerk efficiënter te kunnen uitvoeren.

Volgens de in Capelle aan den IJssel gevestigde “Stichting De Bruggenbouwers” in Nederland gaat het om een duurzaam karakter waarbij gegadigden een verplichte korte “ken mijn fiets-cursus” krijgen aangeboden. Hierbij is kennis van gereedschappen, onderdelen, onderhoud, reparatie en veiligheid van eminent belang. De cursus en de verdeling van de tweewielers onder de gegadigden geschiedt in samenwerking met de SHP. Op deze manier tracht stichting De Bruggenbouwers enerzijds jonge werklozen een kans te bieden door hen te enthousiasmeren voor het beroep van fietsenmaker en anderzijds burgers die het zich niet kunnen permitteren, een fiets te schenken om zich gemakkelijker naar school of werk te kunnen verplaatsen.

In 2021 zijn ongeveer 150 fietsen naar Suriname vervoerd. OHM is belast met het transport van de fietsen naar Suriname die vervolgens door “Stichting Hindi Parsihad (SHP)” in Paramaribo worden opgeslagen.
In het afgelopen jaar is tijdens een kort werkbezoek aan KennisKring Nederland, aan minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, gevraagd om de bestaande voetgangers- en fietspaden te herstellen en verplicht te doen stellen bij de buurtontwikkeling en verkavelingsprojecten.

Bhagwanpersad Gangaram Panday, vertegenwoordiger van de Nederlandse organisaties in Suriname, overhandigde de fietsen aan minister Nurmohamed.

error: Kopiëren mag niet!