50 jaar Spaar- en Kredietcoöperatie De Schakel

Met Bigi Yari Krediet en Bigi Yari Kasmoni

De Spaar- en Kredietcoöperatie De Schakel heeft op 2 februari haar vijftigjarig bestaan op gepaste wijze gevierd. Een select gezelschap bestaande uit personeel, directie, bestuursleden, leden en genodigden.

Het voortbestaan

De Schakel staat voor uitdagingen. Volgens directeur Wielingen-Verwey hebben veel kleine ondernemers, waaronder leden van De Schakel, door de omstandigheden waarin Suriname verkeert de deuren moeten sluiten. De Schakel moet meer volume, omvang, grootte krijgen. De directie en het bestuur werken al enige tijd aan uitbreiding van het aantal leden in binnen- en buitenland. Buiten Paramaribo, in het Boven Suriname gebied, is er al wortel geschoten. De mogelijkheid om de vleugels uit te slaan naar Guyana wordt nagegaan.

Bigi Yari Krediet

In verband met het jubileum is een ‘Bigi Yari Krediet’ campagne ingezet. Er kan in de periode van 2 februari tot en met 2 juli krediet onder gunstige rente worden getrokken. Bij het aangaan van de lening trekt de deelnemer een lot om daarbovenop in aanmerking te komen voor een rentekorting.

Bigi Yari Kasmoni

Er wordt ook een ‘Bigi Yari Kasmoni’ gehouden met inzetten van SRD 5.000, SRD 1.500 en SRD 500. Belangstellenden zijn opgeroepen om zich zaterdag 5 januari van 08.30 tot 11.30 uur in te schrijven op het kantoor van De Spaar- en Kredietcoöperatie De Schakel aan de Fred Derbystraat 85. De kasmoni wordt met rente uitgekeerd.

Appeltje voor de dorst

Directie en bestuur hadden woorden van lof voor het personeel. “Ze verdienen meer dan een schouderklopje.” Een medewerker werd als moeder van het jongste kind onder het personeel. naar voren geroepen en kreeg een gesloten enveloppe overhandigd door voorzitter Iwan Poershke van KDCS. Dit voor het openen van een spaarrekening voor haar driejarig zoontje Kyan Kort. Het spaargedrag van de samenleving en leden wordt gestimuleerd, omdat de coöperatie als policy heeft een appeltje voor de dorst te bewaren.

Vol vertrouwen

Directie, medewerkers en bestuur die in januari jongstleden een nieuw administratiesysteem in gebruik hebben genomen, hebben vertrouwen in de toekomst. Er werd geproost op het voortbestaan van de coöperatieve vereniging.

HD

error: Kopiëren mag niet!