President en vicepresident tekenen condoleanceregister overleden oud-Hof-president Von Niesewand

Oud-Hofpresident mr. John von Niesewand is op 25 januari op 83-jarige leeftijd overleden. De gewezen magistraat wordt donderdag 3 februari met staatseer op Annete’s Hof te ruste gelegd.

In verband met de uitvaart hebben president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en andere regeringsfunctionarissen woensdag het condoleanceregister bij het Hof van Justitie getekend.

Mr. Von Niesewand wordt door juristen en leden van de rechterlijke macht gememoreerd als een rechter met uitzonderlijke wetskennis in zowel het civiel- als het strafrecht. Daarenboven is hij een zeer bescheiden, onbevangen en onpartijdige persoon geweest.

Mr. Von Niesewand heeft op de Anton de Kom Universiteit van Suriname het vak burgerlijk procesrecht gedoceerd. Hij werd in 2007 beëdigd als president van het Hof, nadat hij had waargenomen in die functie. In 2010 ging mr. Von Niesewand met pensioen, waarna hij jaren gefungeerd heeft als plaatsvervangend lid. De gewezen magistraat is ook voorzitter geweest van de RAIO-Raad (Rechterlijke Ambtenaren In Opleiding) en heeft meegeholpen de rechtersopleiding gestalte te geven.

error: Kopiëren mag niet!