Minister Levens op ‘oriëntatiebezoek’ in Nickerie

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft woensdag een oriëntatiebezoek gebracht aan het district Nickerie, zo meldt het ministerie. De bewindsvrouwe heeft een druk schema afgewerkt, waaronder het bezoeken van diverse scholen en afdelingen die ressorteren onder haar ministerie.

De bewindsvrouwe begon haar schema door een beleefdheidsbezoek te brengen aan de districtscommissaris Senrita Gobardhan. De minister werd geflankeerd door directrice Algemeen Vormend Onderwijs Sherida Zalman-Bergraaf, Daniela Rosario, onderdirectrice Ontwikkelingsdienst, Dorothy Jones, waarnemend Hoofd Inspectie van het Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS) en andere onderwijsfunctionarissen.

Met de districtscommissaris werd gesproken over diverse onderwerpen. De nadruk werd gelegd op hoe het onderwijs in het district verder ontwikkeld kan worden. Ook met de afdelingen Onderwijsinspectie en Technische Dienst werd overleg gevoerd. De minister heeft de ambtenaren opgeroepen om assertiever te zijn en niet op ‘Paramaribo’ te wachten om bepaalde zaken gedaan te krijgen.

Er volgde hierna bezoeken aan de Openbare School Longmay, Scholengemeenschap Nickerie (PI-IMEAO) en L.C. Sitalsingh School (Mulo 3). Op de scholen hebben de minister en haar team uitvoerig overleg gehad met de onderwijsgevenden. Leerkrachten en docenten hebben van het moment gebruik gemaakt om velerlei knelpunten aan te kaarten.

De minister heeft de ze gemotiveerd en op het hart gedrukt om zich gecommitteerd en vol liefde te blijven inzetten voor het ontwikkelen van het onderwijs in het district Nickerie. Verder heeft Levens Covid-19-hulpmiddelen gedoneerd aan de scholen en afdelingen. De minister bezoekt komende vrijdag het kokosdistrict Coronie.

error: Kopiëren mag niet!