Peuterschool De Parels viert Chinees Nieuwjaar

Op Peuterschool De Parels werd dinsdag ook Chinees Nieuwjaar gevierd. De peuters waren gekleed in Chinese kleding. Op deze dag zijn de peuters een beetje te weten gekomen over de Chinese cultuur, wat de chinezen graag eten en drinken, zoals sawpaw, tjauwmin, nasi, ham taw, kakastong. Er werd noodle soep gegeten en thee gedronken. De kinderen hebben geprobeerd om met een chopstick te eten. Ook mochten zijn hun tjauwmin zelf bij de Chinees halen. 

“Er werd vuurwerk afgestoken en zo hebben we het jaar van de tijger ingeluid. Dit alles hebben wij op school gedaan. Ze hebben het heel leuk ervaren en zijn toch een beetje te weten gekomen over het chinees cultuur, hoe chinezen eruit zien en wat hun klederdracht en eetgewoonten zijn”, zegt Armanda Semmoh, directrice van Peuterschool De Parels, aan Dagblad Suriname.

SK

error: Kopiëren mag niet!