Chuanrui Wang: “Tijgers staan voor kracht en moed, de belangrijke pijlers voor het jaar”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Chuanrui Wang, VHP-parlementariër, dat de lokale Chinese gemeenschap vol goede moed het jaar van de Tijger heeft ingeluid. De tijger staat als symbool voor kracht, het uitdrijven van kwaad en dapperheid.

“Hiermee wens ik de gemeenschap veel kracht en moed om dit jaar gemotiveerd door te blijven werken aan de wederopbouw van ons geliefd Suriname. Beloven dat het snel goed komt is niet realistisch. Integendeel moet er nog harder gewerkt worden want Suriname zit nog in een diepe dal. We moeten daarom dapper doorgaan en er worden nu al significant goede stappen gezet.”

Handelaren hebben het moeilijk 

De meeste handelaren en ondernemers hebben het behoorlijk moeilijk vanwege de impact dat Covid-19 heeft. “We hebben niet alleen te maken met een economische crisis welke is gecreëerd door 10 jaar lang slecht beleid te voeren, maar we hebben ook te maken met een crisis welke is ontstaan door Covid-19 pandemie”, stelt Wang. De groep van de winkeliers heeft het bijzonder zwaar, omdat ze te doen heeft met verhoogde kosten, die ervoor zorgen dat goederen duur worden.

“Er wordt niet bij stilgestaan dat vanwege de Covid-19 pandemie wereldwijd de handel van goederen veel meer kost. De transportkosten van Azië naar Zuid-Amerika zijn met meer dan 10 procent verhoogd.  Er is een schaarste aan containers. Gehoopt wordt, dat dit probleem dit jaar nog wordt aangepakt zodat we een significante verandering kunnen zien en merken aan de goederen.”

Winkeliers worden als de boeman gezien

Er heerst ook ontevredenheid onder de winkeliers en handelaren. Zij worden namelijk verweten en zelfs uitgescholden dat zij de prijzen opkrikken. Ze worden als de boeman aangerekend terwijl dat niet het geval is. Ze betreuren het, dat zij altijd als de boosdoeners worden aangemerkt. De winkeliers en handelaren worden zelfs aangevallen voor het feit dat zij niet optimaal kunnen beschikken over kleingeld. Hen wordt verweten, dat zij een snoepje geven in plaats van muntjes. Helaas wordt hierbij niet stil gestaan dat de schaarse aan munten niet veroorzaakt wordt door de winkeliers, aldus de politicus.

“De nieuwjaarsdag betekent een nieuw begin. In andere landen kennen ze slechts een nieuwjaar waar ze alleen een keer een nieuwjaarswens kunnen uitspreken. In Suriname doen wij dat een aantal keren in een jaar, omdat wij rijk zijn aan verschillende bevolkingsgroepen met hun culturen en gewoontes. Laten wij dit koesteren en blijven volhouden”, stelt de parlementariër. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!