Guyanese media: Guyanese partner Surinaamse Angel Airways verdachte in aantal fraude gerelateerde zaken

Angel Airways in Suriname wil met internationale vluchten beginnen. De in 2007 – door Etienne Fernandes, piloot, oud-commandant van de Surinaamse luchtmacht, en voormalig directeur-generaal van de Surinaamse Civil Aviation Authority (eind augustus 2011 werd hij door toenmalig president Desi Bouterse uit zijn functie als   directeur van burgerluchtvaart autoriteit CASAS ontheven) – opgerichte lokale luchtvaartmaatschappij wil onder andere gaan vliegen van en naar Nederland en zou ook graag richting China en Thailand vluchten gaan plannen. 

Bij het voorbereiden van haar ambitieuze plannen is de luchtvaartmaatschappij in zee gegaan met een investeerder in Guyana die zich voor 40 procent zou hebben ingekocht, zo melden lokale Guyanese mede. Maar, in Guyana kijkt men wel met kritische en gemengde gevoelens naar die investeerder uit Guyana.

Het zou gaan om de ondernemer Jayson Aaron, president-directeur van Aaron Royalty Group of Companies.

Gesprekken met Aaron Royality zijn medio 2021 aangevangen, nadat eerdere onderhandelingen met andere partijen niet hadden geleid tot een afsluitend geheel. 

Maar, de heer Aaron is volgens Guyanese media verdachte in een aantal fraude gerelateerde zaken en is vorig jaar nog gearresteerd wegens naar verluidt vervalsen van een reeks WhatsApp-berichten in een gesprek dat hij zogenaamd had gehad met een ambtenaar van het staatsbedrijf Guyana Oil Company. Hij had brandstof geïmporteerd die vervolgens in beslag was genomen door de Guyana Revenue Authority. In april 2021 kopten Guyanese media en misdaad gerelateerde nieuwswebsites als : “GUYOIL Fuel Drama: Royality Inc. boss is no stranger to fraud charges and courtrooms”

Een hoge officier van de Guyana Police Force zei maandag, dat de heer Aaron nog steeds het onderwerp is van een “lopend” onderzoek, aldus de Guyanese nieuwswebsite Demerara Waves Online.

Als alles volgens verwachting verloopt wil Angel Airways in oktober van start gaan.

Voor haar operaties gaan meteen twee Boeing 777-300ER-toestellen worden ingezet. In een tweede fase is het de bedoeling dat in het Caribisch gebied met verbindingen naar Canada en de VS vluchten uitgevoerd gaan worden met Boeing 737-800-vliegtuigen. Een van de routes die Angel Airways wil gaan gebruiken is die van Nederland naar de Braziliaanse hoofdstad Brasilia, maar via Paramaribo.

Het is overigens volstrekt onduidelijk wat de huidige ‘status’ is van Angel Airways. Op het wereldwijde internet is geen letter te vinden over deze Surinaamse luchtvaartmaatschappij, terwijl deze zou zijn opgericht zo’n 15 jaar geleden….

PK

error: Kopiëren mag niet!