Veroordeelde oud-bank-kopstukken Van Trikt, Hausil en Kromosoeto in hoger beroep

Robert van Trikt, oud-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBVS), zijn zakenpartner Ashween Angnoe, de voormalig directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) Ginmardo Kromosoeto en Faranaaz Alibaks-Hausil, oud-directeur Legal, Compliance and International Affairs bij de CBvS, gaan in hoger beroep tegen het door hen uitgesproken vonnis afgelopen maandag.

De advocaten van de drie veroordeelden zijn het niet eens met de gevelde vonnissen tegen hun cliënten. De advocaat van mevrouw Hausil, mr. Murwin Dubois, had vrijspraak verwacht voor zijn tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeelde cliente. Ook is haar een boete van SRD 100.000 opgelegd, bij niet betaling te vervangen door 10 maanden cel.

Ook de raadsman van Kromosoeto, mr. Richard Tjon A Joe, is teleurgesteld in het tegen zijn cliënt uitgesproken vonnis van 5 jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 150.000, bij niet betaling door 12 maanden cel te vervangen.

Van Trikt werd veroordeeld tot 8 jaar cel en een boete van SRD 500.000 te vervangen bij niet betaling door 16 maanden hechtenis. Ook zijn bij vonnis het zakenpand van Orion aan de Krakalaan en een Range Rover  verbeurd verklaard en moet een bedrag van 625.000 euro worden terugbetaald, samen met zijn zakenpartner Ashween Angnoe van het accountantskantoor Orion. Laatstgenoemde is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 150.000 of bij niet betaling te vervangen door 12 maanden hechtenis.

PK

error: Kopiëren mag niet!