LVV verzorgt aan 17 doven en slechthorenden basistraining in hydrocultuur

Zeventien doven en slechthorenden aangesloten bij de Stichting Surinaamse Doven Belangen (Stichting Sudobe) hebben zaterdag 29 januari de “basistraining in hydrocultuur” gevolgd op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Deze training werd verzorgd door de afdeling Groenten Onderzoek van het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking, zo bericht het ministerie.

De stichting had via social media kennisgenomen van hydrocultuurtrainingen, waarna zij het ministerie benaderde met het verzoek de training aan hun leden te verzorgen. 

Hydrocultuur is het kweken van planten in water, waaraan noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast. De hydrocultuurtraining voor de leden van Stichting Sudobe bestond uit een theoretisch en een praktisch deel waarbij de participanten zijn rondgeleid in de hydrocultuurplantenkas die staat op het terrein van het departement.

De deelnemers hebben kennisgemaakt met de verschillende hydrocultuursystemen, waardoor zij nu in staat zijn een onderscheid te maken tussen de gewassen en in welk hydrocultuursysteem deze het best geteeld kunnen worden. Verder is hen het belang van zaailingen, planten en onderhoud in hydrocultuur bijgebracht. 

De groep was erg enthousiast en ziet graag vervolgtrainingen tegemoet. De training heeft hen gestimuleerd zelf hun groenten te planten om zo te voorzien in eigen behoeften. Het agrarisch departement ziet het als een plicht om de gemeenschap middels kennisoverdracht te faciliteren. Door middel van trainingen kan men op de hoogte blijven van effectievere landbouwmethoden. Dit zal ertoe leiden dat de agrarische sector naar grotere hoogten wordt getild. De zeventien participanten ontvingen na afloop van de training een certificaat. 

error: Kopiëren mag niet!