Facebook is niet de juiste plek

We zijn eraan gewend dat burgers hun gal spugen op Facebook. Persoonlijk vind ik dat niet de juiste plek om je grieven te uiten. Ik ben meer een voorstander van persoonlijk problemen uitpraten. Dit is niet de eerste keer dat een parlementariër de Facebook weg bewandelt om haar grieven wereldwijd te verspreiden. Mevrouw Etnel heeft haar grieven geuit op Facebook en zelfs beschuldigingen geuit aan het adres van de VHP. Het gaat er niet om wat er precies is gebeurd en wat wel of niet waar is maar dit is simpelweg niet de juiste plek en ook niet de correcte manier om problemen te bespreken.                                                                                                     

Als ze met een probleem zit, hoort ze ten eerste naar de desbetreffende persoon toe te gaan en te praten of eerst overleg te plegen met haar partij. Ze is namelijk geen eiland op zich maar een onderdeel van een politieke partij. Ze deed echter het omgekeerde namelijk eerst haar gal spugen op Facebook en dan gaan praten met haar partij. Het is dan niet fair om van je partij te verwachten dat ze je achteraf toch steunen.                                                                   Ook de agressieve taal die ze gebruikte was teleurstellend en niet correct. Zo praat je niet als lid van het parlement. Onder alle omstandigheden moet het fatsoen worden bewaard.                                                                                                                          De tweede fout die zij maakte was om persoonlijke zaken te mengen met politieke zaken. Ze zit in het parlement om de belangen van het volk te behartigen en dat moet gescheiden gehouden worden van privézaken. Ten derde is deze houding qua opvoeding verkeerd. Als een kind iets verkeerd heeft gedaan, hoort een ouder dat kind erop te wijzen dat hij verkeerd bezig is geweest. Als het kind echter ziet dat de ouder het voor hem opneemt in plaats van corrigerend op te treden, zal dat kind niet inzien dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Hij zal dan weer de fout ingaan. There is no shame in turning back, when you discover you are on the wrong path.

Mevr Etnel heeft altijd respect geoogst omdat ze tijdens DNA-vergaderingen voor haar mening uit durft te komen. Daarom is haar opstelling t.a.v. deze zaak zeer teleurstellend. Ook de heer Jogi staat erom bekend dat hij, ondanks hij VHP-er is, kritiek durft te uiten op een voorstel van de VHP. Met deze integere houding hebben beiden laten zien dat ze niet in het parlement zitten op persoonlijke titel maar voor het volk. Mevr. Etnel heeft met de uitspraak dat ze uit de coalitie stapt laten zien dat haar persoonlijk belang zwaarder weegt dan het behartigen van de belangen van het volk. Ze heeft altijd geroepen dat zij zich inzet voor het arme volk en vooral de armoedebestrijding was haar stokpaardje. Als echter het moment aanbreekt dat ze deze woorden moet waarmaken, zet ze haar persoonlijke belangen boven de inzet voor het arme volk. Hoe geloofwaardig ben je dan? Respect your efforts, respect yourself. Self-respect leads to self-discipline

Het komt wel vaker voor dat mensen van alles en nog wat roepen omdat ze op dat moment heel erg emotioneel zijn. Als ze later zien wat voor nare gevolgen hun uitbarsting heeft gehad, hebben ze spijt dat ze zich zo hebben laten gaan. Dan kunnen ze slechts hopen dat dit nog te herstellen is. Your life is the fruit of your own doing. You have no one to blame but yourself. 

De uitbarsting van mevr. Etnel zal niet alleen nare gevolgen hebben in de opvoedingsrelatie tot haar zoon, maar jammer genoeg ook in de uitvoering van haar werk. Het is altijd fataal als men persoonlijke wrok en haat het werk als volksvertegenwoordiger laat beïnvloeden. Dit hebben we al vaker kunnen zien bij de heer Belfort die eerst prima werk deed en erg geliefd was, maar toen hij zich liet leiden door woede en wrok, aan respect verloor.                                                                                                                        Ik hoop dat de andere volksvertegenwoordigers hier lering uit zullen trekken en Facebook niet zullen gebruiken om problemen, betreffende het werk, van de daken te schreeuwen. Je bent altijd beter gebaat bij communiceren, samen de problemen uitpraten.                                                                                                                 Facebook is handig om leuke dingen met anderen te delen, maar is beslist niet de juiste plek om jezelf voor schut te zetten.

“She was not doing The Walk Of Shame, She Was Walking To Her Shame” 

Josta Vaseur

error: Kopiëren mag niet!