“Mijn zoontje van een jaar werd positief getest op Covid….”

Een moeder (naam bij de redactie bekend) vertelt aan Dagblad Suriname, dat haar zoontje van een jaar positief werd getest op Covid. Ondanks dat ze niet wist wat ze allemaal moest verwachten, probeerde ze heel kalm en positief te blijven. Ook zij werd op dezelfde dag positief getest. Haar man was twee dagen daarvoor positief getest.

“Ik wist gewoon dat mijn zoontje en ik een swab-test moesten gaan doen. Ineens kreeg hij hoge koorts, die absoluut niet meeviel. Zijn temperatuur daalde, ondanks zetpillen en baden, niet. Van mijn moeder heb ik geleerd om azijn met water in een kom te doen (slappe azijn), om vervolgens de sokken van mijn kindje erin te laten trekken, wringen en aan te doen. Dat zou bedoeld zijn om de koorts omlaag te brengen. Na een tijdje begon zijn temperatuur inderdaad ook te dalen. Dezelfde dag begaven we ons nog naar de dichtstbijzijnde RGD-poli. Als moeder kan het heel zwaar zijn om aan te horen dat je kindje positief is getest, maar het is vooral belangrijk om kalm te blijven. Als ouders proberen we altijd de nodige medicatie in huis te hebben. We gebruikten zetpillen om de zes uren. Zolang hij te heet werd stopten wij hem in bad. Wij hebben als ouders reeds ervaring met stuiptrekkingen bij hoge koorts. Dat is zeker een van onze engste ervaringen. Gelukkig bleef het maar bij koorts en geen andere symptomen.”

“Mijn zoontje at en dronk flink, dat was sowieso een pluspunt. Na drie dagen werd de koorts al minder. Hij was zo energiek, dat je niet eens zou denken dat hij ziek was. Wij hebben het als ouders toch zeker aan de zware kant gehad met andere symptomen. Maar, we mogen God dankbaar zijn dat we deze periode overleefd hebben. Het is absoluut geen normaal griepje, zoals sommige beweren. Iedereen vraagt ons of we gevaccineerd zijn en ja, we zijn zelfs dubbel gevaccineerd. Maar, dat neemt zeker niet weg, dat je toch besmet kunt raken. We hebben ons keurig aan de regels gehouden door in isolatie te blijven. Na zeven dagen mochten wij uit isolatie.”

De moeder zegt, dat ouders vaak genoeg denken dat het maar een griepje is.

“Waak ervoor dat het niet iets anders is, het hoeft geen Covid te zijn. Aanhoudende koorts duidt ook meestal op een ontsteking. Maak contact met de huisarts, laat je kind swabben indien nodig. Zoek geen adviezen van andere ouders op social media. Ze zullen misschien wel goedbedoelde adviezen geven, maar zijn niet deskundig op dat gebied. Zolang je merkt dat er iets mis is met je kind, roep medische hulp in. Het leven van je kind is veels te kostbaar!”, aldus de moeder.

SK

error: Kopiëren mag niet!