Racende autobestuurder hoort strafvoorstel van 2 jaar aan

Op de vraag, vrijdag, van Kantonrechter Roy Elgin aan de verdachte Chagall J. waarom hij zo hard moest rijden over een smalle weg als de Frederikshoopweg, kwam geen zinnig antwoord. Uiteindelijk zei Chagall “was niet zo hard”. Kort tevoren had Chagall toegegeven dat hij met een snelheid van 120 kilometer per uur scheurde over de Frederikshoopweg. De Kantonrechter nam het Chagall kwalijk, dat hij aan het verkeer heeft deelgenomen zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. 

Rijdende over de weg zag hij op een gegeven moment een scooter voor zich waarvan de bestuurder een rechtse bocht trachtte te maken, zonder te letten op het achteropkomend verkeer. Chagall beweerde getoeterd te hebben. Een getuige die de scooterbestuurder daadwerkelijk de rechtse bocht zag maken, zegt nimmer enig getoeter gehoord te hebben. Chagall kwam met volle vaart tegen de scooter aan, waardoor de scooter in stukken brak. “Alleen het framewerk is overgebleven”, zei de Officier van Justitie. De scooterbestuurder was een 18-jarige jongen die 36 meter werd gesleept en ernstige letsels, waaronder meerdere fracturen en rupturen, opliep. Hij overleed op 7 december 2021.

Het voertuig van Chagall kwam 88 meter verder tot stilstand in de langs de weg lopende goot.

De rechter confronteerde Chagall met foto’s die ter plaatse zijn gemaakt. Het viel advocaat Headley Derby, die de verdachte bijstand biedt, op dat hem deze processtukken niet zijn afgegeven.

De Officier van Justitie zei in zijn requisitoir, dat het strafbaar feit zeer ernstig is en bevestigde dat het slachtoffer een rechtse bocht maakte zonder op te letten, maar stelde dat de grote snelheid van Chagall de reden is waarom een aanrijding is ontstaan. De vervolgingsambtenaar eiste een straf van 2 jaren onvoorwaardelijk met bevel van gevangenhouding. De verdachte zit sinds  de aanrijding in voorarrest. Voor rijden zonder rijbewijs eiste de Officier van Justitie een geldboete van SRD 750 bij niet betaling te vervangen door 2 weken hechtenis en voor rijden met een voertuig dat niet gekeurd was, werd een geldboete geëist van SRD 150, te vervangen door 3 dagen hechtenis bij niet betaling.

Advocaat Derby vroeg een kort uitstel voor het voeren van zijn pleidooi, aangezien hij niet alle processtukken heeft ontvangen van het Openbaar Ministerie. De rechter bepaalde het pleidooi voor 24 februari. Tot dan blijft Chagall in de gevangenis.

error: Kopiëren mag niet!