Deense krant: Denemarken schrapt alle Covid-maatregelen – Covid geen aandoening meer die samenleving bedreigt

Denemarken heft deze maand alle resterende coronabeperkingen op. Dat maakt premier Mette Frederiksen naar verwachting woensdag bekend, schrijft de krant Jyllands-Posten dinsdag 25 januari. De regering wil dat echter nog niet bevestigen.

Het ruim 5 miljoen inwoners tellende Denemarken zag het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken snel oplopen. Toch hadden de autoriteiten hun coronamaatregelen zo’n twee weken geleden al versoepeld. Toen konden bijvoorbeeld bioscopen en musea de deuren weer openen. Andere regels bleven wel van kracht. Zo hebben horecazaken nog steeds te maken met aangepaste openingstijden.

Frederiksen gaat volgens bronnen van de krant woensdagavond op een persconferentie aankondigen dat ook de resterende maatregelen komen te vervallen. Dat besluit zou volgen op nieuwe aanbevelingen van medische topadviseurs. Die vinden ook dat Covid-19 niet meer aangeduid hoeft te worden als een aandoening die de samenleving bedreigt.

Denemarken meldde maandag nog zo’n 40.000 nieuwe coronagevallen. Ondanks de snelle stijging van het aantal besmettingen neemt de druk op de afdelingen intensive care van ziekenhuizen wel af. Daar lagen op 6 januari 82 coronapatiënten. Op maandag ging het nog om 43 patiënten met het coronavirus.

error: Kopiëren mag niet!