Douane van Hong Kong onderschept zo’n 134 kilo cocaïne in container uit Suriname

De douane van Hong Kong heeft twee mannen gearresteerd nadat ze voor HK $ 140 miljoen (US $ 18 miljoen) aan cocaïne had geconfisqueerd die verborgen was in een container die uit Suriname was gearriveerd.
De zeecontainer, waarvan aangegeven is dat deze bevroren vlees vervoert, arriveerde op 10 januari vanuit Zuid-Amerika bij de Kwai Chung Customhouse Cargo Examination Compound, zo maakte de douane en accijnzen dinsdag 25 januari bekend, aldus de South China Morning Post.

Op basis van informatie ontvangen van een buitenlandse wetshandhavingsinstantie, onderzochten douanebeambten de container en ontdekten 104 blokken van vermoedelijke cocaïne die verborgen waren in het koelvak van de container. Elk blok woog 1,3 kg.

Twee mannen van 28 en 33 jaar zijn maandag gearresteerd in Sham Shui Po en Tsuen Wan in verband met de zaak.

Een wetshandhavingsbron zei, dat de 28-jarige verdachte zou hebben geholpen met de logistiek van het verschepen van de container naar Hong Kong, terwijl de 33-jarige man de ontvanger zou zijn.
“Bevroren vlees uit Suriname is heel zeldzaam. Het land exporteert meestal hout”, zei de insider, eraan toevoegend dat de twee mannen werden vastgehouden voor verhoor.

In Hong Kong staat op de handel in cocaïne een levenslange gevangenisstraf en een boete van HK$ 5 miljoen.

error: Kopiëren mag niet!