Fotografiewereld krijgt een andere wending in tijden van de coronapandemie

De fotografiewereld heeft ook een andere wending gekregen met de komst van de Covidpandemie. We zijn allemaal ermee bekend, dat fotografen van Suriname ook graag een shoot doen tijdens verschillende aangelegenheden. Ze worden ingehuurd om speciale momenten vast te leggen zoals huwelijken, verlovingen en verjaardagen. Het is interessant om te weten hoe onze Surinaamse fotografen vandaag de dag om gaan met hun klus om memories vast te leggen voor hun klanten. De entertainment redactie van Dagblad Suriname zal steeds een fotograaf belichten middels deze rubriek.

Zara’s Productions (RK-Designs)

Raveen Khoesial heeft door de jaren heen als solo fotograaf en in samenwerking herinneringen vastgelegd. Hij levert zijn werk onder de naam Zara’s Productions (RK-Designs) en heeft zodoende een team samengesteld. Khoesial geeft in gesprek aan, dat 2021 redelijk goed was in vergelijking met het jaar 2020. In 2020 had team Zara’s Productions meer dan 50 projecten verloren.

Het team is zowel voorzichtig als creatief bezig geweest tijdens de projecten in het jaar 2021. “Het was innovatief denken. Zodoende gerichte gesprekken gevoerd met klanten over de projecten, rekening houdend met de Covid-situatie (protocollen) en lockdowntijden om de projecten toch te kunnen behouden. Dat ging gepaard met aanpassingen met de uren en werkwijze.” 

“Voor 2022 hopen we in ieder geval op veel minder besmettingen, zodat we meer projecten kunnen boeken. Tegelijkertijd doe ik een beroep op de samenleving om zich te houden aan de Covid-regels, aangezien we dit jaar vanaf het begin al zoveel besmettingen hebben mogen constateren. Zoals eerder aangekaart worden gesprekken gevoerd met klanten om zich te houden aan de regels. De uren worden verminderd, feestjes worden niet meer uitgebreid gevierd en uitnodigingen worden selectief gedaan. Als fotograaf blijf ik natuurlijk op afstand van de klant. We proberen zo min mogelijk in contact te komen met gasten.”

“Aan mijn fotografie vrienden zal ik zeggen om op dezelfde wijze te werk te gaan en natuurlijk zo voorzichtig mogelijk te blijven. Wij fotografen proberen op welke manier dan ook de beste momenten vast te leggen voor de klant ongeacht in welke hoedanigheid of riskante situatie we soms ook verkeren. Bovendien wil ik aangeven dat ik wel weet dat vaccineren je niet 100% beschermd van covid, maar ik heb mezelf toch laten vaccineren zodat ik mijn projecten met een gerust gevoel kan uitvoeren”, aldus Raveen Khoesial

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!