Surinaamse artiesten geven optreden in Indiaas paviljoen tijdens Expo 2020 Dubai

Een deel van de Surinaamse artiesten verblijft nog steeds Dubai voor de Expo 2020 Dubai. Dagblad Suriname verneemt het volgende over deze groep artiesten.

Kyran Rampersad, danser, choreograaf en dansdocent zegt in een gesprek, dat er sprake is van samenwerkingen als gevolg van netwerken. Hoofddoel van de artiesten is het uitdragen van de Surinaamse cultuur.

Deputy Pavilion Director, Aniksha Jagesar heeft bewerkstelligd dat de Surinaamse artiesten hebben mogen optreden in het in Indiaas paviljoen. Team Suriname heeft middels muziek en dans kunnen tonen dat de Indiase cultuur ook in Suriname goed wordt onderhouden, vanwege het feit dat wij spreken van afstammelingen uit India als gevolg van de immigratie. Kyran Rampersad, Kawish Bhugoea en Shanita Bhagwandin spreken van een vlotte presentatie en verloop.

Ook mochten zij op 10 januari een certificaat in ontvangst nemen. Kyran Rampersad bracht een semi-klassiek Bharatanatyam-dansstuk gewijd aan het gastland. Shanita Bhagwandin presenteerde fusiondans met voetenwerk en gezichtsuitdrukkingen. Shanita is een klassiek geschoolde danseres, die gefascineerd is door deze dansvorm.

Kawish Bhugoea zorgde voor muziek en bracht een kherwa dadra taal gecombineerd met rela taal. Deze muzikant begon op begon op 2-jarige leeftijd met het beoefenen van muziek door de dholak te spelen en beheerst momenteel ook de tabla en triconga. Met zijn passie voor muziek blijft hij zich tot heden ontwikkelen door lessen te volgen en verschillende percussie-instrumenten te bestuderen, zoals de darbuka, nagara, bongo en dapla. Hoewel zijn diepste liefde voor muziek uitgaat naar de Indiase klassieke stijl, Bollywood, qawali en ghazals, speelt hij ook graag met verschillende artiesten uit diverse culturen en achtergronden om de meest unieke fusies te creëren.

Expo 2020 Dubai duurt nog tot 31 maart.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!