Rijstvelden staan droog in Nickerie

Assembleelid Mohamedsafiek Gowrie uit Nickerie zegt dat het waterpeil in de Corantijnrivier heel laag is. Dit geldt ook voor het peil in de Nani swamp. Op dit moment heeft Wakay voorbereidingen getroffen om de pompen in te zetten.

Het Assembleelid deelt mee dat juist nu de werknemers van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om aandacht te vragen voor de declaraties die zij moesten ontvangen. “Het werk is nu neergelegd”, zegt Gowrie. “De rijstvelden zijn nu droog en iedereen kijkt uit naar water.”

Duidelijk is dat men nu bezig is naar een oplossing te zoeken en ook dat de pompen zo snel mogelijk moeten gaan draaien. Gowrie zegt zelf ook vakbondsman te zijn en te begrijpen dat de medewerkers hun geld willen. “Ik geef ze geen ongelijk, als je gewerkt hebt moet je wat je toekomt ontvangen”, merkt hij tot slot op.

(Foto ter illustratie, archiefbeeld)

RB 

error: Kopiëren mag niet!