Fotografiewereld krijgt een andere wending in tijden van de coronapandemie

De fotografiewereld heeft ook een andere wending gekregen met de komst van de Covid-pandemie. We zijn allemaal ermee bekend, dat fotografen van Suriname ook graag een shoot doen tijdens verschillende aangelegenheden. Ze worden ingehuurd om speciale momenten vast te leggen zoals huwelijken, verlovingen en verjaardagen. Het is interessant om te weten hoe onze Surinaamse fotografen vandaag de dag om gaan met hun klus om memories vast te leggen voor hun klanten. De entertainment redactie van Dagblad Suriname zal steeds een fotograaf belichten middels deze rubriek. 

Ra1 photography met als oprichter Randjiv Sunderpersadlall

Ra1 photography is een bekend team in Suriname als het gaat om vastleggen van speciale momenten. De oprichter Randjiv Sunderpersadlall vertelt het volgende in gesprek met de entertainment redactie van Dagblad Suriname.

“Ondanks alle tegenslagen waaronder prijsverhogingen, koersstijging en lockdowns hebben wij het jaar 2021 succesvol afgesloten. Er waren wel klanten die hun afspraken hebben afgezegd, maar anderzijds ook huwelijken in het klein die normaal zijn doorgegaan. In de maand december zijn er heel veel opdrachten binnengekomen en was het team volgeboekt. Zodoende moesten wij klanten teleurstellen, omdat er ook reeds reserveringen van een jaar op agenda voorkwamen. Vanwege de koers kan er geen nieuw materiaal aangeschaft worden, alles is twee- tot driemaal duurder geworden. Het team is uitgebreid naar zes dames en heren in totaal. Voor het jaar 2022 zijn de voornemens onder andere nieuwe en betere camera’s aan te schaffen. Dit aangezien het feit dat de camerawereld ook bezig is met vernieuwingen, zoals bij de telefoons. Dit zal ervoor zorgen dat wij betere kwaliteit zullen leveren aan de klant. Overigens doen wij momenteel ons best om het beste te geven aan de klant. Er zal een start worden gemaakt met indoor shoots, alle benodigdheden zijn er al, maar qua logistiek en de ruimte moeten nog zaken in orde gemaakt worden. Klanttevredenheid is altijd van belang en op de eerste plaats voor ons team, dit tillen wij naar een hoger niveau”. 

Met de komst van Covid heeft het team zich meteen aangepast. Randjiv heeft de tijd genomen en zijn collega fotografen uitgelegd wat het nut is van vaccineren. Het team van Ra1 photography is dubbel gevaccineerd en gaat binnenkort voor hun booster prik. Het blijkt ook een vereiste te zijn van de klant.

“Bovenal beschermen wij zodoende onszelf en ons medemens tegen covid. De MoHanA-regels, mondkapje op, handen reinigen, afstand houden worden steeds nageleefd”. Randjiv heeft vaak ook tips gegeven aan klanten hoe zij hun aangelegenheid kunnen inrichten, gelet op de regels zoals aantal personen. “Ook als het gaat om shoots dan is het adviseren vooral toepasselijk met de pandemie en we kiezen meer voor outdoor shoots”.

Voor fotografieliefhebbers en volgers zegt Randjiv het volgende.

“Ik ben niet meer zo actief vanwege drukte. Heb ook heel weinig tijd voor social media, maar ik doe mijn moeite om af en toe wel een post te maken. Heel veel succes aan een ieder toegewenst. Maakt u allen een mooi jaar van en promoot ons zeker waar nodig”, aldus de fotograaf. 

 (Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!