Fotografiewereld krijgt een andere wending in tijden van de coronapandemie

De fotografiewereld heeft ook een andere wending gekregen met de komst van de Covid-pandemie. We zijn allemaal ermee bekend, dat fotografen van Suriname ook graag een shoot doen tijdens de verschillende aangelegenheden. Ze worden ingehuurd om speciale momenten vast te leggen zoals huwelijken, verlovingen en verjaardagen. Het is interessant om te weten hoe onze Surinaamse fotografen vandaag de dag om gaan met hun klus om memories vast te leggen voor hun klanten. De entertainment redactie van Dagblad Suriname zal steeds een fotograaf belichten middels deze rubriek. 

Sanjay Harnam 

Het begon voor Sanjay Harnam meer als een hobby, klikken met een mobiel totdat hij een camera had en kennis heeft mogen opdoen bij onder andere KenPixs, Kenneth Rampersad. Vervolgens heeft hij door de jaren heen als solo fotograaf en in samenwerking herinneringen vastgelegd. Harnam is een fotograaf/videograaf die openstaat voor samenwerking met elke andere collega.

Vandaag de dag vraagt Sanjay al bij de reservering of de klant is gevaccineerd. Ook het aantal personen wordt zoveel als mogelijk beperkt, gelet op de regels van samenscholing. De MoHanA-regels, mondkapje op, handen reinigen, afstand houden moet en wordt steeds nageleefd voor eigen veiligheid en van de klant. 2021 is te omschrijven als een niet verloren jaar. Er zijn outdoor shoots gedaan, huwelijken, kleine feestjes die allemaal beperkt waren vastgelegd. In het dagelijks leven is Sanjay ambtenaar van politie en dat brengt ook met zich mee, dat hij ten alle tijd voorbeeldig naar buiten toe treed. Het fotograferen in tijden van de Covid-pandemie is met minder reserveringen dus minder inkomen. Dit heeft voor velen een effect als het gaat om onderhoud van de camera.

Aan zijn klanten, volgers zegt Harnam: “Zoals bekend is de Facebookpagina van Sanjay Harnam photography & video gehacked. Er zal zo spoedig mogelijk een nieuw pagina aangemaakt worden. Blijf de Covid-maatregelen in acht nemen en Stay safe.” Een bijzondere dank namens hem gaat uit naar elke collega voor een leuke samenwerking en Rashad Taus, Raveen Samoedj, Kenneth Rampersad en Avinaash Sheoratan. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!