Suriname geeft Caribbean Airlines geen toestemming om vluchten te hervatten

Suriname is nog steeds verontwaardigd over de behandeling van burgers door het in Trinidad gevestigde Caribbean Airlines (CAL). Daarom is het verzoek van de luchtvaartmaatschappij om vluchten te hervatten afgewezen. De problemen met zijn passagiers en de reisbureaus zijn niet opgelost en er zal geen toestemming komen om de activiteiten te hervatten.

“Suriname is een land waar regels gelden en orde heerst”, zegt Albert Jubithana, de minister van Transport, Communicatie en Toerisme. 

CAL, dat eind vorig jaar de hervatting van vluchten naar verschillende van haar bestemmingen aankondigde, heeft tot nog toe niet gereageerd op de opmerkingen van Suriname. De TCT-minister zei, dat de luchtvaartmaatschappij, in tegenstelling tot anderen, niet zorgde voor passagiers die waren gestrand toen het luchtruim in maart 2020 werd gesloten voor reguliere commerciële vluchten als onderdeel van de maatregelen om de verspreiding van het Covid-virus in te dammen.

Inmiddels hebben verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen hun activiteiten hervat sinds Suriname haar luchtruim heeft heropend en de reguliere vluchten zijn hervat. Caribbean Airlines heeft echter geen toestemming gekregen om de route te hervatten. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!