Aanzienlijke daling inkomsten Canawaima veerboot

Er is een grote daling van inkomsten bij de Canawaima veerdienst. De oeververbinding tussen Suriname en Guyana wordt door de veerdienst onderhouden. Het is al decennia lang een cruciale en legale verbinding tussen de twee landen, maar de huidige situatie is een historisch dieptepunt. 

Blijven samenwerken

Dit zei Juan Edghill, de minister van Openbare Werken, van Guyana woensdag. Hij stelde verder, dat de twee partijen elkaar blijven ontmoeten, om definitieve afspraken te maken over hun hernieuwde inzet om de Corantijnivier te overbruggen en een nieuwe verbinding tussen de twee staten tot stand te brengen. “Vanwege Covid-19 en de beperkingen zijn de inkomsten aanzienlijk gedaald, maar we verwachten herstel en terwijl we wachten op de brug over de rivier, moet deze service worden voortgezet”, zei Edghill. Hij vertelde verslaggevers tijdens een persconferentie, dat de veerdienst van Canawaima zijn doel blijft vervullen, ondanks de daling van de inkomsten.

Audit

Edghill verwelkomde van wat hij zei, het hoogste niveau van toewijding tussen de twee partijen in de geschiedenis was, zowel wat betreft het beheer van de veerdienst als de wil om de rivier te overbruggen.

“In 2021 hebben we voor het eerst in lange tijd Suriname aan tafel kunnen zien komen met Guyana in termen van verantwoording met betrekking tot dit project. We waren in staat om zowel de Raad van Bestuur als het managementcomité voor de joint venture te noemen en hen hun Raad van Bestuur en managementcomité te laten benoemen. Ook hebben wij hen ertoe kunnen brengen in te stemmen met een gezamenlijke audit die verklaringen mogelijk maakt en nu kijkt naar de winstgevendheid”, voegde Edghill eraan toe. De Guyanese minister zei dat de twee partijen elkaar blijven ontmoeten over de bouw van de Corantijn Brug met een binnenkort te selecteren aannemer.

SAM

error: Kopiëren mag niet!