Ontwikkelingsproject Guyanese Zeedijk bij Georgetown nadert voltooiing

De voorbereidende werken voor de verfraaiing van de waterkant van Kingston, Georgetown Seawall zullen binnen een week worden voltooid. Dit zal dan de weg vrijmaken voor andere aspecten van het verfraaiings project dat een idee is van de Guyanese First Lady, Arya Ali. De Guyanese minister van Openbare Werken, bisschop Juan Edghill, heeft de werken geïnspecteerd waarvoor zijn ministerie de leiding heeft.

Verkoopplaatsen

“Wat er nu zou moeten gebeuren is een afronding, we hebben wat vertragingen opgelopen. Dit had op 31 december klaar moeten zijn, maar dit is een afronding en ik heb alle aannemers gezegd dat zij moeten beginnen met opruimen. Enkele van de resterende werken omvatten de opvulling voor de bouw van het uitgebreide platform dat 24 verkoopplaatsen zal huisvesten. Van de 24 eenheden zal de overheid er 11 bouwen, terwijl het First Lady’s Office, in samenwerking met de particuliere sector, de resterende 13 eenheden zal uitvoeren. De waterkant krijgt ook permanente sanitaire voorzieningen.

Toerisme bevorderen 

“Op het asfalt, het verhoogde gebied, zullen we ook enkele verbeteringen aanbrengen. Er is een promenade aan het water die daar zal worden gedaan, die is in uitvoering. Het asfalt zelf zal worden geüpgraded, het wegdek zal worden gedaan en uiteindelijk willen we dit werk uitbreiden naar het Marriott Hotel, dat in de tweede fase van de ontwikkeling zal komen.”

De contracten voor de bouw van het platform en de vending units zijn al gegund. Nadat de eerste werkzaamheden zijn afgerond, wordt gestart met de bouw. Daarmee zei minister Edghill dat de ontwikkeling van waterfronten door het hele land zal worden gerepliceerd. “Dus, ontwikkeling aan het water, recreatieruimtes moeten iets zijn dat we bevorderen terwijl we onze zee- en rivierverdediging intact houden.” De kosten voor het hele project bedragen 92,36 miljoen Guyanese dollar.

De verfraaiing van het Kingston-gebied is bedoeld om het toerisme te stimuleren en een veilige plek te bieden voor Guyanezen om van te kunnen genieten.

SAM

error: Kopiëren mag niet!