Haagse wethouder Parbhudayal heeft nu haar eigen fansite

Kavita Parbhudayal, 1e locoburgemeester en wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid van de gemeente Den Haag en de nummer 2 op de lijst van de Haagse VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 heeft nu haar eigen fansite (kavitaparbhudayal.nl). Onlangs berichtte Dagblad Suriname nog uitgebreid over deze jonge wethouder die geboren is in Nickerie in 1973 en in september 1992 naar Nederland verhuisde om in Rotterdam economie te gaan studeren met als specialismen monetaire en macro economie. 

Het initiatief voor het opzetten van de fansite is afkomstig van de Haagse rijksambtenaar Frank Kanhai, geboren in de Anniestraat te Paramaribo, en in 1975 als 12 jarige jongen met zijn moeder naar Nederland vertrokken. Hij is al vele jaren werkzaam bij het Nationaal Archief.

Voor het beheren van de speciale website krijgt hij steun van onder andere een 18-jarig nichtje van Kavita Parbhudayal. “We zijn een fansite gestart voor het delen van dagelijkse berichten van en over onze wethouder, Kavita Parbhudayal. We doen een oproep aan mensen en vrienden van Kavita om hun bijdrage te leveren aan haar fansite. We  beginnen klein en daarna breiden we de website steeds verder uit”, aldus Kanhai. 

“Een mooie verzamelplaats”

Op de website legt hij uit wat de bedoeling ervan is. “Een fansite is een pagina waar een groep mensen zich centraal organiseert en enthousiast is over één en dezelfde persoon. Wellicht zijn er al fans van Kavita. Mogelijk heeft u een mooi verhaal over haar of heeft u ervaring met haar die u wilt delen? Over hoe u haar kent, of hoe uw eerste ontmoeting met haar was?  Mensen en fans kunnen hun berichten over Kavita laten plaatsen op haar website. Het is een mooie verzamelplaats voor actuele nieuwtjes over Kavita en daarnaast kunt u ook anderen vertellen over haar website. Kavita zal ook berichten plaatsen voor de website. De site wordt beheerd door twee jongere fans. Zij hebben het ontworpen en houden het actueel.”

Waarom de fansite

De vraag die boven komt drijven is, waarom is het juist Frank Kanhai die het initiatief heeft genomen om een speciale fansite voor een wethouder te beginnen. Hierover verklaart hij:

“Ik kende Kavita niet en zij kende mij ook niet. Ik had weleens van een bekende Haagse politicus gehoord tijdens een bijeenkomst. Een man  vertelde over een kleine gemotiveerde Hindustaanse dame die goed werk doet als topambtenaar op het Haagse stadhuis. Zij was eerst de dame van de afdeling Financiën van de gemeente Den Haag en nu is zij wethouder! Toen ik een jaar later hoorde dat Kavita in juni 2018 wethouder werd, dacht ik er aan om haar uit te nodigen voor de jaarlijkse Nelson Mandela Walk die ik en anderen organiseren met de Zuid-Afrikaanse ambassade. Ik mailde haar secretariaat over ons verzoek en ik werd uitgenodigd door wethouder Kavita om op haar kantoor kennis te maken. Ik raakte met de wethouder in gesprek en ze vertelde dat zij was gevraagd om wethouder te worden in Den Haag. Dat vond ik heel bijzonder om te horen. Ze vertelde dat ze geboren was in Nickerie (Suriname) en over haar ouders die naast haar wonen. Ik nodigde haar uit voor de Nelson Mandela Wandeling en verzocht haar of zij de wandelaars samen met de Zuid-Afrikaanse ambassadeur wilde toespreken en na afloop de medailleuitreiking te willen doen.

Kavita vertelde mij over haar passie voor wandelen, fietsen en bergbeklimmen. Ik dacht weer: ‘Wauw, wat een sportieve wethouder!’ Nu, meer dan drie jaar later, is er een sportieve klik ontstaan tussen Kavita en mij. Zij wandelt met ons en doet de medailleuitreiking als haar drukke agenda dat toelaat.”

“Leer de wethouder via de fansite beter kennen”

“Uit dankbaarheid en liefde voor het wandelen heb ik spontaan de eerste Wethouder Kavita Parbhudayal Wandeling bedacht en samen met ons team in oktober georganiseerd. Op een regenachtige dag hebben 150 wandelaars mee gewandeld! Dat vond ik zo ontzettend mooi!  Door deze fansite hoop ik dat u haar beter leert kennen en op de hoogte raakt van al het mooie werk wat zij doet. Dat zij een voorbeeld zal zijn voor jongeren zodat zij enthousiast worden en net als ik denken: Wauw wat een bijzondere persoonlijkheid is Kavita!”

(Op de foto Frank Kanhai met wethouder Kavita Parbhudayal.)

PK

error: Kopiëren mag niet!