Guyanese vrouw vast in Syrië roept op om hulp voor terugkeer naar huis

Een jonge Guyanese vrouw die op de een of andere manier vast is komen te zitten in een vluchtelingenkamp in Syrië, heeft contact gezocht met een Guyanese krant voor hulp om terug te keren naar haar thuisland. Zij wilt het bewustzijn van haar situatie vergroten met als doel de regering van Guyana en/of enige invloedrijke Guyanezen te bereiken die haar kunnen helpen om naar Guyana terug te keren. 

De vrouw heeft na de lagere school 4 jaar een opleiding gevolgd aan de Guyana School of Nursing. Ze reageerde in 2015 op een online advertentie om lid te worden van een werkgroep om Syriërs te helpen en reisde vanuit Guyana via Brazilië en verschillende andere landen naar Syrië.

“Het probleem is dat toen ik Syrië binnenkwam, het onder controle stond van ISIS. Ik heb vaak geprobeerd te vertrekken, maar dat is niet mogelijk vanwege redenen die ik niet begrijp. Ik was verhuisd naar de volgende stad die ISIS niet onder controle had en woonde sindsdien bij de lokale bevolking. Ik heb vaak geprobeerd naar huis terug te keren, maar er is geen vlucht om Syrië te verlaten. Ik gaf mezelf over aan de Koerdische strijdkrachten en werd in het kamp geplaatst voor repatriëring, maar de Koerden zeggen, dat de regering van Guyana moet verzoeken dat ik teruggestuurd word. Ik zit hier al 3 jaar vast in het kamp. Help mij terug te keren”, zegt deze jonge vrouw.

De Syrische burgeroorlog is een aanhoudende meerzijdige burgeroorlog, uitgevochten in Syrië, tussen de Syrische Arabische Republiek onder leiding van president Bashar al-Assad en verschillende binnenlandse en buitenlandse troepen die zich zowel tegen de Syrische regering als tegen elkaar verzetten, in wisselende combinaties.

SAM

error: Kopiëren mag niet!