Gemeentebestuur Belgische badplaats Knokke-Heist doneert weer 3.000 euro voor hulpproject in Kajana

Het gemeentebestuur van de Belgische badplaats Knokke-Heist heeft beslist om opnieuw 3 000 euro van het budget voor ontwikkelingssamenwerking te besteden aan het hulpproject in Kajana. Sinds 2017 schenkt de gemeente jaarlijks een bedrag van 3 000 euro aan dit initiatief, zo meldt de gemeente op haar website.

Door de Covid-pandemie viel het toerisme als bron van inkomsten in dit dorp weg. Overvloedige regens leidden tot hongersnood. Een deel van de in het dorp geplaatste zonnepanelen werd door een onweer vernietigd. Verder is er budget nodig voor voeding, onderwijs, drinkwater en elektriciteitsvoorziening.

In het belang van de continuïteit van de ondersteuning besloot het gemeentebestuur ook dit jaar een bedrag van 3 000 euro te besteden aan dit ontwikkelingsproject.

Knokke-Heist is een gemeente in West-Vlaanderen en een van de bekendste badplaatsen van België. Het is gelegen aan de grens met Nederland en telt zo’n 33.000 inwoners.

Kajana ligt in het district Sipaliwini aan de rivier Gaan-lio, die verder stroomafwaarts samen met de Pikin Lio de Surinamerivier vormt. Kajana heeft ongeveer 200 inwoners, die tot 3 families behoren.

PK

error: Kopiëren mag niet!