Damaru: “2022 wordt een jaar met veel releases”

De Surinaamse zanger Damaru met zijn backup band The Love Messengers is tot heden actief in de muziekwereld. In gesprek met de krant zegt Damaru: 

Documentaire over kaboela

“Het jaar 2021 was geweldig, omdat het een succesvol muzikaal jaar is geweest voor Damaru & The Love Messengers. In het jaar 2022 mogen fans en muziekliefhebbers heel veel verwachten, en tal releases. Op agenda staat ook een documentaire over kaboela. Het doel van deze aankomende documentaire is om de taboesfeer weg te halen. Kaboela is afgeleid van Kaseko en het is een Surinaamse muziek- en dansstijl. Vaak zijn er ‘negatieve gedachten’ over deze stijl. Men moet niet gaan beoordelen aan de hand van danspasjes. Er zijn genoeg producties in deze stijl met mooie songteksten. Als artiest sta ik bekend om love songs, maar vorig jaar heeft het nummer ‘Rolle Bolle’ in de kaboela muziekstijl 1 miljoen views gehaald en stond ook weken op nummer 1 op de hitlijst van radiostation RP. Het is een voorbeeld dat de stijl in de smaak valt, en met de documentaire zullen we trachten te bewijzen dat kaboela een Surinaams stijl is terwijl al het andere wij hebben overgenomen.”

Over de huidige situatie zegt de zanger het volgende. “Bescherm jezelf goed tegen Covid-19 en een ieder moet zijn of haar eigen verantwoordelijkheid nemen.” De veelzijdige artiest heeft ook zijn eigen studio en houdt zich daarmee bezig. De songs die een hit zijn geworden met vocals van Damaru zijn onder anderen Mi Rowsu, Yu na mi engel (Je bent mijn engel), Hey baby en Sranang Koningin. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!