Biharie ziet uitvoeringscapaciteit regering als grootste “bottleneck”

Anand Biharie, financieel deskundige, ziet de zwakke uitvoeringscapaciteit van de regering als de grootste “bottleneck” voor de verwezenlijking van de plannen en verwachtingen voor dit jaar. Hij verwacht ook geen grote investeringen in de economie. De miljarden investeringen vanwege het zogeheten HPSG waterstofcentrale project lijken ook niet te zullen komen.

Voor wat betreft investeringen is zijn verwachting dat die marginaal zullen zijn. Er is nu geld beschikbaar van het IMF, en de IDB en de Wereldbank hebben toegezegd financieel over de brug te zullen komen, maar door gebrek aan uitvoeringscapaciteit zal het geld niet in de economie terechtkomen. De plannen en verwachting zoals genoemd in het Herstelplan zullen voor dit jaar niet bewaarheid kunnen worden. Biharie zegt, dat de regering heel snel expertise en deskundigheid van buitenaf zal moeten halen om de uitvoeringscapaciteit voor de vele plannen opgevoerd.

Tijdens de behandeling van het Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP) recentelijk in het parlement heeft president Chandrikapersad Santokhi het probleem van uitvoeringscapaciteit onderkent. Hij suggereerde, dat er deskundigen buiten de sfeer van de overheid zullen worden aangetrokken. Die zullen volgens de president ook ernaar beloond moeten worden. Biharie ziet de economische vooruitzichten somber tegemoet. De economische groei zullen naar zijn verwachting voor 2022 nog negatief zijn.

Luister en bekijk via deze link een interview van Faried Pierkhan in zijn RBN-programma Kal Aaj Aur Kal met de heer Biharie: https://www.youtube.com/watch?v=oFIEHy7Tf_o.

SS 

error: Kopiëren mag niet!