1.047 Covid-besmettingen woensdag uit 2.307 testen – 2 patiënten overleden aan virus 

Woensdag zijn 1.047 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 2.307 uitgevoerde testen. Dat waren afgelopen vrijdag 751 personen, zaterdag 547, zondag 366, maandag 1.009 en dinsdag 1.062.

Twee patiënten zijn woensdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.201 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. 

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen woensdag 6 patiënten en in totaal liggen nu 71 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er zaterdag 37, zondag 57, maandag 61 en dinsdag 68. De BOG Covid-19 dashboard toont 12 januari 41 personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 60.823.

PK

error: Kopiëren mag niet!