Bruisende activiteiten op markt Nieuw-Nickerie

Schaafijs Waidoe nog altijd populair

De markt in Nieuw-Nickerie is bezig zich te herstellen van haar dieptepunt, na een tijdelijke sluiting. De afgang was grotendeels toe te wijden aan de uitbraak van het coronavirus in het land en de beperkingen die daaraan gekoppeld gingen. Echter speelt de financieel-economische crisis die ook al maanden voortsleept ook een grote rol. 

Desondanks was de sfeer op de markt goed. Een blijvende attractie op de markt blijft het schaafijs van Waidoe. In gesprek met Dagblad Suriname gaven enkele verkopers op de markt aan, dat zij het fijn vinden om op de markt te zijn. “Het is misschien niet als vroeger, maar we doen ons best. De verkoop komt op gang, maar je merkt wel dat er koopkrachtdaling is”, stelde een mannelijke verkoper.

Een visverkoper zegt: “De lokale bewoners kopen veel minder nu merken we. De coronavirus pandemie heeft alles vermoeilijkt. Toeristen uit Nederland en Europa zien wij niet méér. Maar, ook stedelingen zagen we steeds minder. De prijzen zijn relatief stabiel gebleven”, stelt de verkoper.

“We proberen toch zoveel mogelijk te verkopen. Hopelijk wordt de crisis aangepakt, want dat maakt ons leven héél moeilijk. Het coronavirus heeft beperkingen gebracht ja, maar als het geld van mensen waarde heeft kunnen zij kopen. Dan kunnen wij op onze beurt onze gezinnen verzorgen. Voorlopig kunnen wij niet veel”, verzucht de marktverkoper te Nieuw-Nickerie. “Maar, we doen ons best, laten we zien wat het wordt.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!