Jolanda Wassenaar: “We willen niet dat toneel opvoeren gaat sterven met de komst van Covid”

De veelzijdige Jolanda Wassenaar is geen onbekende in de Surinaamse samenleving. Ze verkreeg haar bekendheid als auteur en actrice van de toneelgroep ASAGO. Dagblad Suriname verneemt het volgende van haar. 

“De jaarsluiting 2021 was saai voor ons en het afgelopen jaar is niet vruchtbaar geweest voor de toneelgroep. ASAGO heeft slechts één toneelstuk kunnen doen en het ging er anders aan toe, het werd verfilmd en uitgezonden. Het kostenplaatje is groter dan wanneer er een live show zou zijn met het publiek. Voornemens voor het jaar 2022 zijn dat het beter wordt wat acteren, opvoeringen doen, betreft. Er heerst al een stress situatie in het land en wij van ASAGO doen ons best het publiek zoveel als mogelijk bezig te houden met toneel. Zoals bekend heeft elk toneelstuk een boodschap, we willen niet dat toneel opvoeren gaat sterven met de komst van Covid-19 in Suriname. Dus we zullen op een aangepaste manier, al is het zonder publiek, trachten de samenleving bezig te houden.”  

“Als auteur zet ik voort met schrijven er staan al aantal toneelstukken klaar welke ik aan fans en volgers wil laten zien. Als actrice zit het acteren al in mij en wens niet abrupt te stoppen. ASAGO is bereid verder te gaan met opvoeringen, alleen gaat het team nog bekijken op welke manier dat zal geschieden.”

“Wat betreft de illegale feestjes, aan een ieder, wees voorzichtig en neem de Covid-19 maatregelen in acht. ASAGO neemt steeds alle maatregelen in acht. Volgers mogen van het jaar zeker opvoeringen verwachten maar dat zal dan ook aangepast geschieden”, aldus Wassenaar. 

(Khoesiaal P.) 

error: Kopiëren mag niet!