Koppel Pherai heeft affiniteit met exotische dieren

Het kweken van tapijtslangen (dagwe’s)

Het Surinaams echtpaar Pherai heeft een affiniteit met exotische dieren. Het begon allemaal bij Steven Pherai. Hij vertelt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname. 

“Ik heb gemerkt dat ik sinds kleins af van aparte dingen heb gehouden. Dit zag ik ook altijd bij mijn vrienden. Bijvoorbeeld dat de meeste vrienden van mij voetbal als hobby hadden. Bijna alle vrienden die ik had speelden voetbal, maar ik heb daar nooit van gehouden. Zo ontdekte ik dat ik een affiniteit had met exotische dieren waaronder slangen. Hedendaags kweek ik al bijna 12 jaar slangen. Ook vele andere dieren zoals pauwen, parelhoenders, ganzen, kalkoenen, Indonesische kippen, brahmaanse kippen, koeien, schapen, geiten, honden enzovoorts. Zodoende draag ik wel kennis over slangen, maar niet van alle soorten slangen. Meer over wurgslangen. De reden hiertoe is het kweken van uitsluitend tapijtslangen (dagwe’s). Er is altijd een vrees voor slangen bij de mensheid, omdat slangen stil zijn en niet veel van zich laten zien. Pas als ze zich bedreigd voelen, zullen ze zich gaan beschermen of verdedigen door te bijten. Maar, ik zie het kweken van een slang precies zoals men een hond of een kat kan fokken.”

“Ik heb uitsluitend tapijtslangen zoals eerder aangehaald en hun voedsel bestaat alleen uit witte muizen die ik ook zelf kweek. Het is in ieder geval geen goedkope sport/hobby want de zorg van de muizen vergt ook veel. Het brengt dan ook een kostenplaatje met zich mee. Behalve de slangen behoren ook pauwen en doksen tot de groep dieren die ik kweek. Ik probeer ze allemaal voedsel dat ze normaal in de natuur zouden vinden te geven. Zoals de slangen de muizen krijgen levend zodat ze die zelf tot hun prooi kunnen maken”, aldus Pherai.

De affiniteit voor exotische dieren is niet alleen bij Steven gebleven, maar ook zijn wederhelft Warieshka Pherai-Laigsingh gaat zorgzaam om met de dieren, dat is ook te merken aan contents gedeeld waarbij zij gewoon met een wurgslang in haar hand te bewonderen is. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!