Korpschef Prade stelt bij brief zijn functie ter beschikking

Op basis van goed bestuur vond op 4 januari een gesprek plaats tussen korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname en de minister van Justitie en Politie. Een dag later vond een gesprek plaats met Prade, onder leiding van de president Chandrikapersad Santokhi, waarbij ook de minister van Justitie en Politie en de minister van Financiën en Planning aanwezig waren, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname donderdag. 

In dat gesprek heeft de scheidende korpschef aangegeven, dat hij de regering alle ruimte geeft voor uitvoering van de geplande reorganisatie. Verder heeft Prade aangekondigd een schrijven te zullen richten waarbij hij aangeeft zijn functie ter beschikking te stellen. Dit is geaccepteerd en gaat per 25 januari in. 

Ondertussen zal de regering werken aan een managementteam voor het leiden van het korps. Er zal in elk geval geen beleidsvacuüm ontstaan. 

De korpschef zal tot de laatste datum van zijn aanstelling zijn werkzaamheden normaal vervullen.

error: Kopiëren mag niet!