Onderhoud van auto’s wordt steeds duurder


Autobezitters hebben het zwaar. Los van de verzekeringen en de noodzakelijke liters benzine, lopen de kosten voor onderhoud behoorlijk op. De prijzen voor onderdelen zijn fors gestegen, zegt een monteur aan Dagblad Suriname. Voor een thermostaat betaalt men nu rond de SRD 550 terwijl een koplamp voor een Toyota Crown al SRD 4.600 kost, laat een winkelier weten. Een andere monteur beweert echter, dat hij voor een koplamp veel meer heeft moeten betalen, SRD 16.000 noemt hij. Voor een 4 beam compacte lamp vertelt een dame SRD 650 te hebben betaald. 

Een tweedehands autoband kost tussen de SRD 550 en SRD 750. Navraag wat een bepaald type injectors kosten levert een bedrag van SRD 1.700 op. “Ik schrok van de prijs van een smeeroliefilter, wat vroeger SRD 35 kostte”, zegt een bestuurder. Hiervoor moet nu rond de SRD 150 worden betaald. De monteur verwacht, dat door de toename van de prijs van onderdelen veel auto’s met mankementen zullen rijden. “Je krijgt op den duur veel auto’s met allerlei kwalen in het verkeer”, laat de man weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!