“Het is al een paar dagen dat mama geen brood heeft gekocht”

Niet alleen volwassenen vinden de prijzen onbetaalbaar, ook de kinderen lijden er onder. Enkele kinderen geven tegenover Dagblad Suriname aan, dat zij al een paar dagen geen brood gegeten hebben. “Het was oud op nieuw en mama was vergeten brood te kopen en daarna waren  de winkels dicht. Toen de winkel weer  open ging moest ik brood halen, maar ik had niet genoeg geld. Brood is verhoogd en de puntjes kosten nu ook SRD 2,50 per stuk. Hoe ga ik het redden,  wanneer de school straks begint”, vraagt Tionne zich af.

“Mama gaf wel aan, dat ze haar best gaat doen, maar hoe gaat ze dat nu doen? Ze geeft vaak aan dat zij geen geld meer heeft en ik zie vaak genoeg ook dat ze niet bij is. Als zij thuis zit, lijkt het alsof zij in een heel andere wereld is. Ze zit maar na te denken en dan zie je weer tranen in haar ogen. Het doet mij pijn om haar zo te zien, maar zij verdraagt heel veel, daar ben ik heel trots over.”

Dedrick, die vaak twee broden at, geeft aan dat hij nu één brood maar eet. Beleg is intussen ook duurder geworden. “Als ik twee broden met pindakaas of chocopasta naar school breng, is dat   een luxe. “Ik ben het nog niet gewend, maar mijn moeder zei, dat wij gaan moeten roeien met de riemen die we hebben. Ik was gewend vier broden per dag te eten en nu is het twee een in de ochtend en dan weer een in de avond”.

Keisha die gewend was in de ochtend en in de avond pap te eten zegt ook, dat zij dat niet meer gaat kunnen. “Wij zijn met z’n zessen in huis en om brood en pap te gaan maken moet je toch heel veel neertellen. Wij als kinderen mochten kiezen wat wij in de ochtend willen eten en het is uiteindelijk brood geworden. Als wij ook pap zouden krijgen dan zouden wij geen bus kunnen betalen naar school. Dit is het besluit voor het nieuwe jaar. In plaats van vooruit te gaan zijn mensen met de dag aan het pinaren.”

TM

error: Kopiëren mag niet!