Basis en VOJ-scholen starten op vrijdag 7 januari

Bezorgde ouder vraagt zich af of dit een wijs besluit is

De basis- en VOJ-scholen starten vrijdag 7 januari. Zo is in het schema van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur te lezen. Aan het ministerie van Onderwijs is gevraagd, waarom ze speciaal op een vrijdag starten en niet op een maandag. Het ministerie zegt hierop: “Er is rekening gehouden, dat de kerstvakantie 14 dagen moet duren, uitgaande vanaf de eerste vakantiedag.”

Scholen in binnenland starten ook op 7 januari

Op de vraag hoe het is gesteld met de leerkrachten die naar het binnenland moeten afreizen, zegt het ministerie: “Afhankelijk van hun standplaats is een deel van de leerkrachten op 5 januari vertrokken en een ander deel vertrekt op 6 januari. De scholen in het binnenland starten ook op 7 januari.”

Covid-situatie

Momenteel is er een stijging van de Covid-cijfers waar te nemen. Een bezorgde moeder vraagt zich daarom af, of het wel wijs is van de regering, om de scholen op vrijdag 7 januari te openen. “Zou het ministerie niet minimaal een weekje of langer moeten wachten? Want alhoewel kinderen niet erg ziek worden van Covid, kunnen ze het virus thuisbrengen, waar ouders en grootouders zijn met onderliggende aandoeningen. Er zijn ook veel meer Covid-gevallen dan men denkt daarbuiten, waaronder ook onder onderwijzers. Veel mensen doen nu hun eigen sneltest en blijven buiten de radar”, aldus de bezorgde moeder van een MULO-scholier, die aandacht hiervoor vraagt.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geeft aan, dat zij niet kan niet voorspellen wat er zal gebeuren ten aanzien van Covid-19. “We weten niet wanneer de piek bereikt zal zijn en kunnen daar geen uitspraak over doen. Het ministerie werkt volgens de vakantieregeling en wettelijk zijn de twee weken vakantie om. De Raad van Ministers heeft besloten dat de scholen vooralsnog niet gesloten worden. Verder zijn er protocollen waarmee wordt gewerkt. Eenieder dient zich te houden aan de MoHanA-regels. Ook thuis dient men zich aan de regels te houden. Ouders moeten ook ervoor zorgen, dat hun kinderen niet zonder noodzaak op straat gaan. Vaccinatie wordt gestimuleerd, maar niet eenieder is bereid zich te laten vaccineren, wat een grote uitdaging is voor het ministerie”, aldus het ministerie.

SK

error: Kopiëren mag niet!