Kickboksorganisatie Glory slaat nieuwe weg in – Donovan Wisse op weg naar Glory

Kickboksorganisatie Glory wil met Glory Rivals, een nieuw soort evenementen waarbij wordt samengewerkt met andere vechtsportorganisaties wereldwijd, een nieuwe dimensie toevoegen aan de sport. “Dit concept, mits goed uitgevoerd, kan vragen beantwoorden als wie nu eigenlijk écht de beste van de wereld is.” Dit melden diverse media in onder andere Nederland woensdag 5 januari 2022.

Glory werkt in eerste instantie samen met het Europese Enfusion en met Rise uit Japan. Enfusion staat bekend als een organisatie waar veel talent wordt klaargestoomd voor Glory, zoals Levi Rigters en Donovan Wisse. Rise is groot in Japan en heeft met Tenshin Nasukawa een fenomeen in huis. Inzet van Glory is om met veel meer partijen samen te werken en inmiddels wordt er gesproken met vechtsportorganisaties in de Verenigde Staten en Brazilië.

Vechtsportlegende Badr Hari, nog altijd actief voor Glory, is enthousiast. “Eindelijk. Dit is iets dat jaren geleden had moeten gebeuren maar niemand kon het regelen. Glory heeft het laten gebeuren.”

In het voorjaar wordt het eerste evenement van Glory Rivals al verwacht. De vraag is wat we te zien gaan krijgen. 

Voormalig kickbokstrainer Thom Harinck herkent het concept dat Glory nu opzet. “Ik ben altijd voorstander van dit soort acties geweest”, vertelt Harinck. “Er zijn zoveel goede, onbekende vechters. Uiteindelijk komen de grote namen altijd in een cirkeltje tegen elkaar uit, dat zie je ook bij Glory. Promotors verdienen geld aan dezelfde namen en zo krijgen nieuwe namen de kans niet. Dit concept, mits goed uitgevoerd, kan vragen beantwoorden als wie nu eigenlijk écht de beste van de wereld is. Zoals ook boksorganisaties vaak de ene kampioen tegen de ander laten vechten.”

Glory zegt open te staan voor ‘elke MMA-, boks- of kickboksorganisatie’. Dat betekent in theorie dat er ook meerdere takken van sport kunnen terugkomen op een evenement.

error: Kopiëren mag niet!