Promarman.com content over bewustwording artiesten

Fabian Sijmor van Promarman.com is voor wat betreft het afgelopen jaar zeer tevreden over de bewustwording bij de Surinaamse artiesten. Het is heel belangrijk, dat er elk jaar nieuwe gezichten bij komen. Het is gebleken, dat steeds meer artiesten begrijpen hoe belangrijk promotie voor hun kan zijn en hierbij gebruik maken van de expertise van buiten. Promarman.com is een ‘full service’ Promotion, Marketing, Management & Communication kantoor met een flexibele houding.

Voor Fabian is het belangrijk dat Promarman.com blijft groeien en ontwikkelen, ook al zijn het kleine stappen. “Soms willen we dat dingen heel snel gaan, maar realiseren ons dan dat de top van de ene berg het dal is van de volgende berg”, zegt de promotor. Hij merkt verder op, dat de media hun best blijven doen om meer Surinaamse muziek te draaien. Echter het kan altijd beter volgens hem. Hij blijft erbij, dat wanneer de Surinaamse artiest muziek voor je brengt, dan mogen die waardering en push er ook zijn. “Bij sommige mediahuizen moeten de Surinaamse artiesten betalen terwijl muziek van een buitenlandse artiest die Suriname niet eens kent gewoon wordt gedraaid. Respect hebben voor jouw eigen ding is zeer belangrijk. Die bewustwording moet ook komen bij de gemeenschap en daar kunnen de media een bijdrage aan leveren”, volgens Fabian. 

Als de organisatie terugblikt op 2021 wordt opgemerkt dat meer vrouwelijke artiesten zijn gepromoot. “De voorgaande jaren bleef het soms bij 1 of 2, maar dit jaar maar liefst 5, daarmee zijn we heel blij”, laat Fabian heel trots weten. Een andere positieve groei binnen de entertainmentwereld is dat de artiesten creatiever zijn geworden vanwege de heersende Covid-19 pandemie. Qua productie hadden ze meer tijd om een beter product naar buiten te brengen. Dit is te merken aan de betere audio-en videoclips, die zijn geproduceerd. Sommige artiesten hadden het geluk dat ze nog optredens hebben mogen verzorgen. “Wij van Promarman.com zijn niet stil blijven zitten. Wij hebben gekeken naar hoe het wel kan, met alle restricties en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in 14 nummers die wij hebben kunnen promoten. Soms konden we mediahuizen niet binnen vanwege de Covid-pandemie, dat hebben we opgelost door middel van telefonische interviews. Wij denken in oplossingen”, geeft Fabian aan. Social media spelen nu ook zeker een belangrijke rol als het gaat om promotie van artiesten.

Als hoogtepunt ziet de promotor het bezoek aan Nederland, ondanks Covid-19. “We hebben kunnen netwerken en interviews kunnen afstaan daar. Natuurlijk zijn we in Suriname ook uitgenodigd voor interviews. Deze organisatie kent geen dieptepunten, maar ziet dit als uitdagingen en zetten deze om in positiviteit. Volgens Sijmor is elke artiest uniek op zijn of haar gebied. Danitsia Sahadewsingh heeft wel het best gescoord voor 2021 met haar nummer. Zangeres Samora heeft maar liefst 3 nummers gepromoot en de jongste artiest die Promarman tot nu toe hebben mogen promoten is Eutenice Proeger. Allemaal verrassend op hun eigen unieke manier.

Fabian heeft als boodschap het volgende: ”Wil je als artiest succes behalen dan is het belangrijk dat je je basis goed legt. Neem jezelf serieus! Maak goede muziek, een mooie video en doe een goede promotie. Dan zal je als artiest groeien, want het is belangrijk dat je leert te investeren in jezelf”.  Fabian zal samen met zijn team blijven bouwen aan het concept. “Wij zullen de leringen van de afgelopen jaren meenemen, om ervoor te zorgen dat het verder geperfectioneerd kan worden. Alleen maar verbeteren zodat wij steeds beter worden. Zo lang een artiest wil, zullen wij van Promarman.com altijd hard blijven werken”, aldus Fabian Sijmor. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!