Doksenclub mag slechte situatie Libanonweg zelf aanpakken

Ondernemer Gerard van den Bergh van de bekende “De Doksenclub” en “De Vliegende Eend” heeft groen licht gekregen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) om de Libanonweg te egaliseren en te profileren. De Libanonweg is een onverharde en in slechte staat verkerende weg. De ondernemer deed een voorstel aan de OW-minister voor het zelf onderhouden van de weg, zo bericht OW.

In het kader van de Public Private Partnership (PPP) en het eigen initiatief van de ondernemer heeft de OW-bewindsman goedkeuring gegeven om vanaf 21 april 2021 de Libanonweg in eigen beheer te onderhouden. Van den Bergh besloot voor het kunnen onderhouden van de weg in eigen beheer zelf een motor-grader aan te schaffen. De werkzaamheden zullen wel onder toezicht van afdeling Wegen sectie Wanica van het ministerie van Openbare Werken worden uitgevoerd.

Vooralsnog heeft OW ingestemd voor de periode van een jaar, waarna een evaluatie volgt met de mogelijkheid tot het verlengen van de termijn. De werkzaamheden zullen onder strikte technische voorwaarden worden uitgevoerd, zoals overeengekomen met de ondernemer.

Het OW-ministerie houdt zich onder meer bezig met het onderhouden van zandwegen, maar door de jaren heen zijn deze in een vertraagd tempo uitgevoerd. Minister Nurmohamed heeft derhalve besloten verandering te brengen in de werkwijze door deze in het vervolg op een innovatieve manier uit te voeren. Echter is de OW-bewindsman van plan investeerders aan te trekken die duurzame infrastructurele projecten integraal willen uitvoeren voor de verbetering en stimulering van onder andere: de woon- en leefomgeving, productiegebieden en transport in Suriname.

Nurmohamed bracht onlangs zelf een bezoek aan het bedrijf. Hij stelde het initiatief van de ondernemer zeer op prijs en gaf aan dat andere ondernemers en burgers dit als voorbeeld overnemen en ook meehelpen Infrastructurele problemen zelf aan te pakken

error: Kopiëren mag niet!