Man (41) mogelijk door echtgenote met benzine overgoten en in brand gestoken – Slachtoffer overlijdt in AZP aan brandwonden

De 41-jarige Andy Grantsaan is zaterdag 25 december na met benzine te zijn overgoten, levend verbrand. Met 3e graads brandwonden over het hele lichaam, werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. De man overleed nog dezelfde avond, aldus bericht het Korps Politie Suriname.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat de man op die bewuste dag op het balkon van zijn woning in het district Para zat toen het incident plaatsvond. Bij aankomst van de politie van Para op het woonadres werd zijn 41-jarige vrouw niet aangetroffen. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten.

Na verkregen informatie te hebben uitgewerkt, werd de partner van het slachtoffer, de 41-jarige Cendy H., als verdachte in beeld gebracht. Zij werd in de middag van Tweede Kerstadres op een woonadres te Paramaribo opgespoord en aangehouden. Overigens bericht De Telegraaf woensdag, dat het gaat om Sandy H. en is zij een Nederlandse.

Bij haar aanhouding heeft zij ontkend haar man in brand te hebben gestoken. Zij verklaarde aan de politie dat de man het feit zelf heeft gepleegd. Vermeld dient te worden dat het balkon waar de man zat schroeischade heeft opgelopen.

Het lichaam van Grantsaan is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen en de vrouw is in het belang van het onderzoek in verzekering is gesteld.

error: Kopiëren mag niet!