108 personen dinsdag positief getest op Covid uit 516 testen – 1 patiënt aan het coronavirus overleden

Aan het coronavirus is dinsdag 28 december 1 patiënt overleden. Het totaal aantal aan het virus overleden personen bedraagt – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – 1.188, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Illegale feesten bron van zorg

108 Personen werden positief getest (dinsdag 82), 516 testen zijn uitgevoerd en volgens het dashboard is 1 patiënt dinsdag genezen verklaard. Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, mogelijk het gevolg van illegale feesten. Die feesten en aangekondigde feesten de komende dagen leiden mogelijk nog deze week tot aangescherpte Covid-maatregelen.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen dinsdag 2  patiënten en in totaal liggen 12 personen met het virus in een ziekenhuis. De BOG Covid-19 dashboard toont 28 december twee personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 51.791.

PK

error: Kopiëren mag niet!