179 militairen Directoraat Nationale Veiligheid gedecoreerd

Als waardering voor hun trouwe dienstjaren zijn 179 militairen, die ingedeeld zijn op het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), woensdag gedecoreerd in de Congreshal te Paramaribo. President Chandrikapersad Santokhi sprak de decorandi toe waarna hij persoonlijk vier leden decoreerde.

De DNV-militairen zijn voor respectievelijk 10, 15 en 20 dienstjaren gedecoreerd.

Naast president Chandrikapersad Santokhi waren aanwezig, de directeur van het ministerie van Defensie drs. Sherif Abdoelrahman die minister Krishna Mathoera vertegenwoordigde, en DNV-directeur Shivanand Ramlall. Het ministerie van Defensie in samenwerking met de Afdeling Personeelszaken van de DNV, heeft zich ingespannen om alvast de achterstanden in huldigingen van het jaar 2016-2017 in te lopen. 

President Santokhi was verheugd dat de decoraties voor de jaarafsluiting kon geschieden. Hij gaf ook aan te werken aan de reorganisatie van alle diensten belast met toezicht ter opvoering van de veiligheid in Suriname. “De nationale trots, discipline, integriteit zijn zaken waarop gelet wordt als er gewerkt wordt aan de kwaliteit van de veiligheid in Suriname”, zei de president.

Het staatshoofd zei het komend jaar te investeren in trainingen en het opvoeren van de professionaliteit van de militairen. 

Er moet gewerkt worden aan de professionalisering en het herstel van het imago van de DNV. “Het komend jaar wordt een jaar van actie, implementatie en het neerzetten van resultaten ”, aldus de president.

error: Kopiëren mag niet!